Home » Vijf extra boa’s gaan handhaven op Leidse wateren

Vijf extra boa’s gaan handhaven op Leidse wateren

Door Harry Verheijen


Leiden

Vijf extra boa's gaan handhaven op Leidse wateren30 juli 2021

LEIDEN – Vijf boa’s in dienst van de gemeente mogen vanaf deze week meer boetes uitdelen op het water. Dat maakte de gemeente Leiden vrijdag 30 juli bekend.

De bijzonder opsporingsambtenaren mogen vanaf nu het water op om ‘asociaal en onveilig vaargedrag’ te bekeuren. De officier van justitie heeft ze hiertoe benoemd. Normaal gesproken houden boa’s zich bezig met ‘domein 1’. Dat houdt in dat ze zich bezighouden met overtredingen in de openbare ruimte. Nu gaan ze, tijdelijk, ook handhaven in domein 2. Dit betreft handhaving van de regels met betrekking tot milieu en infrastructuur.

Het is nog een proef van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In vijf gemeenten, waaronder Leiden, wordt gekeken of boa’s bevoegdheden uit meerdere domeinen krijgen. De proef is geslaagd als de leefbaarheid vooruit gaat.

Eigenlijk zou het plan vorig jaar al ingaan. Door de coronacrisis zag het ministerie zich genoodzaakt het plan een jaar uit testellen, zo schreef minister Grapperhaus afgelopen november aan de Tweede Kamer.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/vijf-extra-boa%27s-gaan-handhaven-op-leidse-wateren-

Lees ook:  Jongeren vissen suppend zwerfafval uit de Vliet tussen Leiden en Delft

Related Articles

Laat een reactie achter