[ad_1]
20 mei 2023 | Redacteur: Chris de Waard
Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van fractievoorzitter Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden.
“Af en toe koken de kinderen voor ons en deze week maakte mijn dochter Roos het eten. Ze verraste ons met knapperige, gevulde paprika’s met een frisse salade met ijsbergsla. Kortom, de perfecte, gezonde en snelle lente maaltijd!”
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de gevulde paprika’s
8 paprika’s in verschillende kleuren
2 pakjes vegan gehackt
2 grote tomaten, in stukjes gesneden
1 blikje mais
1 kleine rode ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gesneden)
Zout en peper
Voor de ijsbergsalade
1 krop ijsbergsla
Lente uitjes, in ringetjes gesneden
2 eetlepels kappertjes
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
200 ml soja yoghurt
4 eetlepels plantaardige mayonaise
handje cashewnoten (meer mag natuurlijk ook)
Bereiding
Maak eerst de salade: snij en was de ijsbergsla, de kerstomaatjes en de lente ui. Meng de soja yoghurt met de plantaardige mayo en breng op smaak met zout en eventueel een schepje mosterd. Meng de ijsbergsla, de tomaatjes, de kappertjes en de cashewnoten met de dressing van yoghurt en mayonaise. Bestrooi de salade met ringetjes lente ui.
Was de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Bak de ui glazig en bak daarna een paar minuten de gehackt mee. Voeg de tomatenstukjes toe en laat even warm worden. Vul de halve paprika’s met het tomaat-ui-gehakt mengsel en bestrooi met mais. Als je wilt kan je de paprika’s afbakken in de oven (15 minuten op 200 graden), maar ze zijn rauw eigenlijk veel lekkerder.
Serveer bij voorkeur op een zonnige lente dag en geniet ervan!
[ad_2]
Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/koken-zonder-dieren%3A-gevulde-paprika%E2%80%99s-met-ijsbergsla