Home » ‘Zoeterwoudse tuinen worden groener’ | zoeterwoude

‘Zoeterwoudse tuinen worden groener’ | zoeterwoude

Door Harry Verheijen


Zoeterwoude

'Zoeterwoudse tuinen worden groener'

23 februari 2021

ZOETERWOUDE – Stichting Steenbreek, Stichting Deeltuinen en de gemeente Zoeterwoude slaan de handen ineen met de actie voor het vergroenen van tuinen. Inwoners worden uitgedaagd om ideeën in te sturen voor meer groen en minder steen in de tuin. Onder alle inzendingen worden, als blijk van waardering, 50 Elstar appelboompjes verloot.

Het wordt steeds natter en warmer. Dat heeft negatief effect op mens, dier en natuur. In snel tempo verdwijnen veel plant- en diersoorten. Gelukkig is hier wat aan te doen. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen, helpt. Zo kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Dieren vinden weer een leefgebied, het leven in de bodem verbetert en mensen voelen zich ook prettiger en gezonder.

Meedoen?

De gemeente nodigt iedereen uit om de eigen tuin of balkon groener te maken. ‘Laat ruimte in je tuin voor borders, plaats (klim)planten, plant bomen of zet potten met planten op je balkon. Je hebt zelf vast genoeg ideeën voor het vergroenen van je tuin. Stuur ze in en inspireer zo andere inwoners.’

De ideeën worden vervolgens op de social media platforms van de gemeente gedeeld. Met deelname maken Zoeterwoudenaren kans op één van de 50 Elstar appelboompjes.

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  


Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.  


Luister ook naar Unity.NU.Source link

Lees ook:  Radio Gemiva opnieuw genomineerd voor Special Media Awards

Related Articles

Laat een reactie achter