Home » KunstUitleen Zoeterwoude maakt kunst bereikbaar voor breed publiek

KunstUitleen Zoeterwoude maakt kunst bereikbaar voor breed publiek

Door Harry Verheijen


Zoeterwoude

KunstUitleen Zoeterwoude maakt kunst bereikbaar voor breed publiek25 juni 2021

ZOETERWOUDE – KunstUitleen Zoeterwoude, een initiatief van de Stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude, wil kunst laagdrempelig bereikbaar maken voor een breed publiek en zo meteen een podium bieden aan lokale kunstenaars. ‘Kunst op maat, voor thuis of op de zaak’. Dat is het idee van de initiatiefnemers. En dat voor een heel schappelijk bedrag per maand.

Nu een versoepeling van de corona-maatregelen in zicht komt kan de Stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude een begin maken met het verwezenlijken van de al langer bestaande plannen voor het verhuren van kunstwerken. Op 2 juli wordt de start gemaakt met een speciale tentoonstelling, waar een groot deel van de te huren kunstwerken te zien zal zijn. De collectie van de KunstUitleen Zoeterwoude bestaat uit werken van voornamelijk Zoeterwoudse kunstenaars. Maar kunstenaars die een relatie met Zoeterwoude hebben en zich hierbij willen aansluiten, zijn ook van harte welkom. Met dit initiatief wil de Stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude de belangstelling voor de beeldende kunst bij het publiek en het lokale bedrijfsleven bevorderen en tegelijkertijd lokale kunstenaars een podium geven.

Betaalbaar aanbod
‘Wanneer we terugkijken op wat er tijdens onze KunstRoutes allemaal te zien was, dan is duidelijk dat ook bij de KunstUitleen een zeer divers aanbod van hoge kwaliteit te vinden zal zijn’, benadrukken Tiny van Velzen en Aad Knops van de Stichting Kunst en Cultuur. Het betreft schilderijen, foto’s en keramiek, maar ook beelden en andere kunstvormen.

De KunstUitleen biedt een gelegenheid om eens kennis te maken met kunst aan de eigen muur of op het eigen kantoor of in de winkel. Bovendien kunnen gehuurde kunstwerken ook van tijd tot tijd worden gewisseld, zodat je steeds wat anders aan de muur kunt hebben. De kunstwerken zijn te huur voor een periode van zes of twaalf maanden. Voor werken met een waarde tot 500 euro wordt een huurprijs van 5 euro per maand gerekend. Voor werken tot 1.000 euro rekent de KunstUitleen 10 euro per maand en voor werken met een waarde van meer dan 1.000 euro geldt een huurprijs van 15 euro per maand.

Bezoek voor meer informatie de website: www.kunstencultuurzoeterwoude.nl/home > activiteiten> kunstuitleen.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/zoeterwoude/kunstuitleen-zoeterwoude-maakt-kunst-bereikbaar-voor-breed-publiek

Lees ook:  Zoeterwoude plaatst hondenpaaltjes in speeltuinen

Related Articles

Laat een reactie achter