Home » Zoeterwoudse jongeren maken het verschil voor bewoners Emmaus

Zoeterwoudse jongeren maken het verschil voor bewoners Emmaus

Door admin


Zoeterwoude

Zoeterwoudse jongeren maken het verschil voor bewoners Emmaus21 juni 2022

ZOETERWOUDE – Zes maanden lang hebben 14 Zoeterwoudse jongeren hun maatschappelijke diensttijd (MDT) doorlopen onder begeleiding van twee jongerencoaches. Tijdens hun MDT kunnen jongeren hun talenten ontdekken, vaardigheden ontwikkelen en impact maken op de samenleving. Dit hebben de jongeren gedaan door activiteiten te organiseren voor inwoners van Emmaus.

Op zondag 12 juni organiseerden de jongeren een bingomiddag. ‘ Er werden veel prijzen gescoord en de middag leverde ontelbare blije gezichten op!’, aldus de gemeente. Afgelopen zondag was het prachtig weer voor een actieve wandelroute. De jongeren wandelden samen met bewoners van Emmaus en maakten verschillende stops in de omgeving. Bij elke stop was er iets leuks te doen: Luisteren naar een live gitaarstuk dat werd uitgevoerd door een van de jongeren, buitenspellen zoals sjoelen, boter, kaas & eieren of een fijn gesprek met het spel ‘Open Up’. Na afloop werd er gezamenlijk geluncht; jong en oud samen.

Bijzonder mooie ontmoetingen
Senioren en hun begeleiders vonden het erg fijn dat Zoeterwoudse jongeren zich inzetten voor hen. Ook van voorbijgangers hebben de jongeren positieve reacties ontvangen. De jongeren hebben ontdekt hoe leuk het is om iets voor een ander te doen. ‘ Daar zijn ze trots op! Een geslaagd MDT project dus.’, zo laat de gemeente weten.

De maatschappelijke diensttijd  voor jongeren in Zoeterwoude is een initiatief van het ministerie van VWS, OCW en de gemeente Zoeterwoude. De maatschappelijke diensttijd wordt georganiseerd om te investeren in de talentontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid van jongeren tussen de 14 en 27 jaar.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/zoeterwoude/zoeterwoudse-jongeren-maken-het-verschil-voor-bewoners-emmaus

Related Articles

Laat een reactie achter