Home » Opsporing Verzocht maakt podcastserie over onopgeloste moord op bekende Leidenaar

Opsporing Verzocht maakt podcastserie over onopgeloste moord op bekende Leidenaar

Door Harry Verheijen


Leiden

Opsporing Verzocht maakt podcastserie over onopgeloste moord op bekende Leidenaar

Fotografie: Opsporing Verzocht / AVROTROS

24 maart 2021

LEIDEN – Opsporing Verzocht komt met een zesdelige wekelijkse podcastserie over de onopgeloste moord op de bekende Leidenaar Hans Schonewille, bijgenaamd ‘De Indiaan’. De eerste aflevering is dinsdagavond 23 maart gepubliceerd. De andere vijf afleveringen zijn iedere dinsdagavond vanaf 20.00 uur te beluisteren. In de podcast, genaamd ‘De moord op de Indiaan’, zullen  journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin vertellen over de bekende coldcase-zaak. Er is door de Hoofdofficier van Justitie een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de oplossing in deze zaak. Nieuwe inzichten worden verwerkt in nog komende afleveringen. 

Het lichaam van Hans Schonewille werd op 11 juni 1999 in Aarlanderveen gevonden. Het is tot op heden niet bekend wie voor zijn dood verantwoordelijk is. Zijn lichaam werd gevonden door een politieagent die in zijn vrije tijd zijn hond uitliet. Schonewille is met een pistool om het leven gebracht. De Leidenaar was onder andere bekend door zijn werk in de horeca en zijn rol in de illegale lotto.

Mensen die informatie hebben met betrekking tot deze zaak kunnen in contact komen met de recherche via opsporingstiplijn 0800-6070. Mensen die liever anoniem blijven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunnen zij contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen 06-57876279.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.   


Luister ook naar Unity.NU.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/opsporing-verzocht-maakt-podcastserie-over-onopgeloste-moord-op-bekende-leidenaar

Lees ook:  Erfgoed Leiden maakt wandeling 'Historische Leidse vrouwen'

Related Articles

Laat een reactie achter