Home » Vier Leidse cultuurinstellingen ontvangen subsidie voor coronaproof maken activiteiten

Vier Leidse cultuurinstellingen ontvangen subsidie voor coronaproof maken activiteiten

Door Harry Verheijen


Leiden

Vier Leidse cultuurinstellingen ontvangen subsidie voor coronaproof maken activiteiten

Fotografie: Kickstart Cultuurfonds

24 maart 2021

LEIDEN – Vier Leidse cultuurinstellingen hebben subsidie gekregen voor het coronaproof maken van hun activiteiten. Deze steun ontvangen zij van het Kickstart Cultuurfonds, dat ongeveer twintig miljoen euro te besteden heeft om de culturele sector te helpen. Het geld wordt in twee aanvraagrondes over de culturele sector verdeeld. De culturele sector wordt in vier verschillende categorieën verdeeld: Producenten van professionele podiumkunsten, Muziekpodia, Musea en Theaters. 

In de categorie Theaters is aan twee Leidse theaters geld toegekend. De stichting Leidse Schouwburg & Stadsgehoorzaal ontvangt een bedrag van € 88.412,-. Dit geld zal worden gebruikt voor een aanpassing van het ticketsysteem, extra publieksvoorzieningen, verdere hygiënemaatregelen, een garderobe oplossing en een tijdelijke overkapping bij de ingang. Daarnaast ontving Stichting Theater de Generator een bedrag van € 27.795,-. Hier wordt met het geld de backstageruimte om deze coronaproof te maken en veilig artiesten te kunnen ontvangen en nieuwe producties te kunnen maken.

In de categorie Muziekpodia ontvangt Stichting Gebr. de Nobel een bedrag van € 65.000,- euro. Dit geld wordt gebruikt voor de aanpassing van de foyer van het muziekpodium. De trap wordt weggehaald en er worden onder andere lockers geplaatst om de garderobe te ontlasten (een plek waar nu vaak opstoppingen ontstaan). Daarnaast worden er duidelijke looproutes gemaakt. 

In de categorie Producenten van professionele podiumkunsten is er een bedrag van € 13.330,- euro toegekend aan Stichting PS | Theater. Zij zullen het geld gebruiken om theatervoorstelling ‘Wij zijn de buren’ om te zetten naar een livestream-voorstelling voor inwoners van Leiden en omliggende dorpen. Vanuit Muziekcentrum Zoeterwoude vinden er drie livestreams plaats in het weekend van 26 februari en drie in het weekend van 5 maart 2021.

Alle toekenningen van het Kickstart Cultuurfonds zijn hier te bekijken.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/vier-leidse-cultuurinstellingen-ontvangen-subsidie-voor-coronaproof-maken-activiteiten

Lees ook:  Crisis Team organiseert online Meet Up voor Leidse ondernemers

Related Articles

Laat een reactie achter