Home » Twee keer zilver voor Angel Daleman op skeelerpiste in Frankrijk | | Leiden

Twee keer zilver voor Angel Daleman op skeelerpiste in Frankrijk | | Leiden

Door


Regio

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Twee keer zilver voor Angel Daleman op skeelerpiste in Frankrijk


23 juli 2023 | Redacteur: Gerry van Bakel

Ook op wieltjes kan schaatsster Angel Daleman goed uit de voeten. Dat bewees de Leiderdorpse afgelopen week maar weer eens op het EK inlineskaten in Frankrijk. Zowel op de 500 meter als de sprint over een rondje legde ze beslag op de tweede plaats.

Daleman staat bekend als een ‘gouddelver’ die altijd voor de allerhoogste podiumplaats gaat. Dat lukte in Valence d’Agen net niet. Het werd twee keer zilver. Op de andere afstanden had ze minder succes. Net als bij shorttrack kan er altijd van alles gebeuren en gaat het niet alleen om een strijd tegen de klok.

Wat betreft het inlineskaten zit het seizoen erop. Of Daleman volgende zomer terugkeert bij deze tak van sport, laat ze nog even in het midden. Voorlopig staat het vizier gericht op haar voortgang en resultaten op de ijsbaan. Afgelopen seizoen was Daleman succesvol bij zowel het shorttrack als het langebaanschaatsen. In die laatste discipline werd ze in Inzell tot de jongste wereldkampioene allround ooit gekroond. Voorlopig wil Daleman die beide disciplines blijven combineren en daarom blijft ze nog bij haar vertrouwde ploeg, het WADRO KNSB Talent Team Noord.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/twee-keer-zilver-voor-angel-daleman-op-skeelerpiste-in-frankrijk

Lees ook:  Gemeente Leiderdorp verlengt crisisnoodopvang in Power City Church

Related Articles