Home » Jaap van den Broek stopt als raadslid van Hart voor Oegstgeest

Jaap van den Broek stopt als raadslid van Hart voor Oegstgeest

Door Harry Verheijen


Oegstgeest

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Jaap van den Broek stopt als raadslid van Hart voor Oegstgeest


14 juli 2023 | Redacteur: Chris de Waard

Jaap van den Broek is vanaf nu geen raadslid meer voor Hart voor Oegstgeest. Hij maakte dat donderdagavond bekend aan het einde van de ingelaste raadsvergadering over de opvang van extra statushouders. Van den Broek blijft als bestuurslid wel betrokken bij Hart voor Oegstgeest. Het oudste raadslid van Oegstgeest vertrekt bewust een beetje met stille trom uit de raad. “Graag geen toespraken of bloemen.”

“Al bij zijn kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 heeft Jaap aangegeven niet voor de hele zittingsperiode als raadslid te gaan. Hij vond en vindt nog steeds dat een jongere generatie aan de beurt is”, zegt fractievoorzitter Karin Rosdorff. “Daarvoor maakt hij nu plaats.”

Van den Broek is al geruime tijd met pensioen en maakt nu meer tijd vrij voor zijn andere vrijwilligersactiviteiten. “De komende tijd ga ik nog fietsen repareren”, lacht Van den Broek die ook is verbonden aan Fietsmaatjes Oegstgeest en daarnaast ook nog zijn eigen project ‘Fietsen voor Vluchtelingen/statushouders’ heeft.

Binnenkort wordt bekend wie Jaap van den Broek zal vervangen in de gemeenteraad. Als eerste wordt daarvoor nu Dick de Groot gevraagd. Hij werd bij de verkiezingen in de raad gekozen en stelde in juni 2022 zijn zetel beschikbaar om wethouder te worden. In maart van dit jaar trad hij af als wethouder. Momenteel is hij penningmeester van Hart voor Oegstgeest.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/oegstgeest/jaap-van-den-broek-stopt-als-raadslid-van-hart-voor-oegstgeest

Lees ook:  Melanie van Driel lijsttrekker Progressief Oegstgeest

Related Articles