Home » Kampioensploeg LOHC promoveert voor het eerst in clubgeschiedenis naar Promotieklasse | | Leiden

Kampioensploeg LOHC promoveert voor het eerst in clubgeschiedenis naar Promotieklasse | | Leiden

Door Harry Verheijen


Regio

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Kampioensploeg LOHC promoveert voor het eerst in clubgeschiedenis naar Promotieklasse


22 mei 2023 | Redacteur: Diego Ouwerkerk

De hockeysters van LOHC uit Oegstgeest zijn kampioen geworden en promoveren naar de Promotieklasse, het tweede niveau van Nederland. Nog nooit eerder speelde het vrouwenteam van LOHC op dit niveau. In Sport071 op Sleutelstad blikten speelsters Roosje Nolet, Marije de Graaff en Bo van der Meer terug op het succes.

De titel in de Overgangsklasse werd op zondag 30 april binnengehaald en uitbundig gevierd door iedereen die LOHC een warm hart toedraagt. Het drietal in de studio schiet in de lach als er naar het kampioensfeest wordt gevraagd. In koor: “We speelde in Eindhoven, maar de busreis terug was ontzettend gezellig.”

Na het laatste fluitsignaal volgde al een klein feestje in Eindhoven met de meegereisde supporters, die met een bus naar Brabant waren gekomen. Daarna werd er in Leiden met een grote groep Chinees gegeten. “We hadden al gereserveerd, met het risico dat het voor niks was’’, vertelt Nolet met een grote lach op haar gezicht. De reservering hoefde gelukkig niet geannuleerd te worden. Van der Meer: “Iedereen was erbij. Supporters, ouders, spelers, staf, het bestuur en de heren 1.”

Waarheid
Coach Jorge Nolte heeft volgens de speelsters een ontzettende belangrijke rol gespeeld in het kampioenschap.  Nolet: “Hij heeft een visie en die hebben we eigenlijk vanaf dag één gevolgd.” Van de Meer vult aan: “De coach stond heel erg in de groep, maar als het moest kon hij ons goed de waarheid vertellen. Ik denk dat dat wel heel erg heeft bijgedragen aan het succes van dit seizoen. We hadden erg veel vertrouwen in Jorge, met zijn enorme passie en overtuiging heeft hij ervoor gezorgd dat we zijn gepromoveerd naar het tweede niveau van Nederland, echt een geweldige prestatie.”

Nu het kampioenschap binnen is, gaat de blik op komend seizoen. De gesprekken met de selectie lopen. De staf blijft intact, alleen assistent Vincent van Hal vertrekt. Wanneer de dames zelf wordt gevraagd valt er een stilte. De Graaff, die door file later in de uitzending aanschoof reageert als eerst: “Daar kunnen we momenteel nog niks over zeggen, de gesprekken komen nu op gang. We gaan zien wat daar uit komt.” Nolet en Van der Meer knikken instemmend.

Sport071: Radiopresentator Diego Ouwerkerk in gesprek met speelsters Roosje Nolet, Marije de Graaff en Bo van der Meer.

 

 Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/kampioensploeg-lohc-promoveert-voor-het-eerst-in-clubgeschiedenis-naar-promotieklasse

Lees ook:  Oud Poelgeest met kunstexpositie omgetoverd tot 'Montmartre van Oegstgeest'

Related Articles