Home » Plantagelaan wordt vernieuwd en groener

Plantagelaan wordt vernieuwd en groener

Door Harry Verheijen


Leiden

Plantagelaan wordt vernieuwd en groener26 augustus 2022LEIDEN – De Plantagelaan, de verbinding tussen het Levendaal en de Hoge Rijndijk, krijgt een nieuwe groenere inrichting en wordt daarmee onderdeel van het Singelpark. De werkzaamheden beginnen op 29 augustus, tussen maandag 5 en vrijdag 16 september is de Plantagelaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer de stad in.

Op maandag 29 augustus start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden. In de eerste week blijft de Plantagelaan toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers worden wel omgeleid via de Plantage en de 4e Binnenvestgracht.

Vanaf maandag 5 september is de Plantagelaan ook afgesloten voor gemotoriseerd verkeer de stad in. Dit verkeer wordt omgeleid via de Zijlsingel, Oosterkerkstraat en de Hooigracht. Het gemotoriseerde verkeer in de andere richting – de stad uit – kan wel over de Plantagelaan rijden. Deze omleiding duurt tot en met vrijdag 16 september.

De aanpassingen aan de Plantagelaan zijn het laatste onderdeel van het project Veerplein en omgeving. Het Veerplein zelf, de Veerstraat en de Plantage zijn al vernieuwd en groener ingericht. Op de Plantagelaan komt onder andere een groene oversteek. Zo is het straks voor Singelparkwandelaars die het Plantsoen uitkomen, in één oogopslag duidelijk hoe de route richting het Lakenpark verder loopt.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/plantagelaan-wordt-vernieuwd-en-groener

Lees ook:  Studenten Hogeschool Leiden 4 oktober niet vrij

Related Articles