Home » Vier Fête de la Nature in Wassenaar

Vier Fête de la Nature in Wassenaar

Door Harry Verheijen


Wassenaar

Vier Fête de la Nature in Wassenaar

Fotografie: Oswald Lagendijk

25 augustus 2022

WASSENAAR –  Op zondag 4 september viert ook Land van Ons, samen met IVN Natuureducatie, het jaarlijkse feest van de natuur (Fête de la Nature). Op het nieuwste perceel van de burgercoöperatie, aan de Rijksstraatweg 601, Wassenaar, kunnen belangstellenden tussen 12 en 16h kennis maken met de kersverse eigenaren van het bollenperceel. Tijdens een wandeling rond het terrein zijn er voor jong en oud activiteiten uitgezet die te maken hebben met natuur op boerenland, biodiversiteit en de verbetering ervan. Praktische informatie is te vinden op https://fetedelanature.nl/activiteit/land-van-ons-wassenaar/

Activiteiten voor meer biodiversiteit
Tussen de zorgwekkende berichten over klimaat, CO2 en stikstof-uitstoot vieren de organisatoren van Fête de la Nature door heel Nederland samen met bezoekers wat er allemaal juist WEL goed gaat in De natuur. In Wassenaar wordt op het nieuwste perceel van Land van Ons uitleg gegeven over de (voor)geschiedenis van en de biodiversiteitsplannen voor dit perceel. Op bepaalde plekken tijdens de rondwandeling kunnen bezoekers zelf bekijken wat voor planten en dieren er leven in de sloten, op het land en in de bodem. Met behulp van IVN kaarten, of een daarvoor geschikte app zoals Obsitentify, kun je opzoeken hoe de planten en dieren heten. Er is een schminkhoek en er zijn bescheiden versnaperingen. In een aparte kraam zijn Land van Ons boekweit- en huttentutproducten te koop, afkomstig van de eigen gronden.

Iedereen kan meedoen
Land van Ons is een landelijke burgercoöperatie met inmiddels meer dan 20.000 deelnemers die allemaal een paar of een heleboel m2 kochten. Met het ingelegde kapitaal koopt de coöperatie landbouwgronden aan, zij bezit op dit moment al percelen in negen provincies, met nog twee in de pijplijn. Overal wordt gewerkt aan het herstel van het landschap en de biodiversiteit. Meer biodiversiteit betekent: meer soorten planten en dieren die samen zorgen voor een sterkere en evenwichtige natuur, die een gezonde leefomgeving vormt voor mens en dier. www.landvanons.nl .



Bron: https://www.unity.nu/artikelen/wassenaar/vier-f%C3%AAte-de-la-nature-in-wassenaar

Lees ook:  Studenten voor Leiden presenteert verkiezingsprogramma

Related Articles