Home » Eigenaar Floris V krijgt pand na openbare verkoop niet

Eigenaar Floris V krijgt pand na openbare verkoop niet

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Eigenaar Floris V krijgt pand na openbare verkoop niet11 augustus 2021

VOORSCHOTEN – Jos Kriek, de eigenaar van restaurant Floris V in Voorschoten, is niet gekozen voor de koop van het Ambachts- en Baljuwhuis. Hij is al 18 jaar huurder van het pand en had plannen om er een boutiquehotel met twaalf kamers in te bouwen.

De afgelopen drie jaar heeft hij gespaard en zelfs zijn huis ervoor verkocht. De gemeente van Voorschoten wilde aanvankelijk akkoord gaan met de plannen, maar na de raadsvergadering bleek een meerderheid tegen de plannen te zijn. De raad vond dat het pand openbaar verkocht moest worden. Kriek voelde dat het niet goed zat toen hij hoorde dat de Voorschotense Kunstkring (VKK) vóór 1 september dit jaar de zolder moest leeghalen. De toneelvereniging maakte gebruik van de bovenverdieping. In de eerste onderhandelingen was afgesproken dat VKK de plek kon houden.

Hoe de toekomst er uit gaat zien weet Kriek niet. Het is nog de vraag of hij als huurder het restaurant kan behouden. Hij heeft tienduizenden euro’s uitgegeven aan een plan dat uiteindelijk niet uitgevoerd wordt.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe eigenaar is. ‘Zolang ik niet weet wie de nieuwe eigenaar is, staat alles weer stil. Ik heb er weinig vertrouwen in maar misschien komen we er samen wel uit. De toekomst zal het leren.’ aldus Kriek.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/eigenaar-floris-v-krijgt-pand-na-openbare-verkoop-niet

Lees ook:  D66: Marcel Cramwinckel legt zijn wethouderschap tijdelijk neer

Related Articles

Laat een reactie achter