Home » Gemeente Voorschoten start bewustwordingscampagne voor hondenoverlast

Gemeente Voorschoten start bewustwordingscampagne voor hondenoverlast

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Gemeente Voorschoten start bewustwordingscampagne voor hondenoverlast

Fotografie: Katrin B. via Pixabay

29 maart 2021

VOORSCHOTEN – De gemeente voorschoten gaat een bewustwordingscampagne starten tegen hondenoverlast in het dorp. De gemeente gaat haar inwoners de komende tijd informeren over en controleren op het gebied van onder andere opruimmiddelen en de aanlijnplicht voor honden. Honden kunnen volgens de gemeente namelijk voor overlast zorgen.

Daarnaast gaat de gemeente de hondenbezitters controleren op het op zak hebben van een geldig identiteitsbewijs. Wanneer een toezichthouder of BOA een hondenbezitter aanspreekt in verband met een overtreding moet diegene namelijk een identiteitsbewijs kunnen tonen. De gemeente stelt dat zij merken dat veel hondenbezitters hun identiteitsbewijs thuis laten omdat ze even kort de hond uitlaten. Met deze campagne wil de gemeente bij hondenbezitters meer bewustzijn creëren en zo de overlast verminderen en de leefbaarheid in het dorp verhogen. 

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app,

gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/gemeente-voorschoten-start-bewustwordingscampagne-voor-hondenoverlast

Lees ook:  Stem van Voorschoten hoort dat mensen 30k zones willen

Related Articles

Laat een reactie achter