Home » Gemeente Voorschoten wil ‘boodschappenboete’ afschaffen

Gemeente Voorschoten wil ‘boodschappenboete’ afschaffen

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Gemeente Voorschoten wil 'boodschappenboete' afschaffen

10 maart 2021

VOORSCHOTEN – De gemeente Voorschoten wil dat mensen met een uitkering giften van familie of vrienden niet langer bij de gemeente hoeven op te geven. Om dit mogelijk te maken zal er door de gemeente meer maatwerk worden toegepast bij het naleven van de uitkeringsregels. Een voorstel van de SP rondom dit maatwerk werd recent door wethouder De Bruijn overgenomen.

Gemeenten krijgen meer ruimte voor maatwerk nadat de Tweede Kamer een motie aannam van SP-Kamerlid Jasper van Dijk om giften niet langer als inkomen te zien. De aanleiding hiervoor was de commotie over een inwoonster van Wijdemeren, die een terugvordering van 7000 euro kreeg omdat ze elke week een tasje boodschappen van haar moeder kreeg. Het voorstel is om voortaan een vrijstelling te creëren voor giften tot 1200 euro per jaar. Tot nu toe eist de Participatiewet van gemeentes dat dit soort giften als inkomen mee worden geteld.

SP-gemeenteraadslid Erik Maassen stelt dat hij graag zou zien dat de controle op uitkeringen wordt versoepeld: ‘Dat wantrouwen tegenover mensen mag best een stapje minder, als je een tasje boodschappen van iemand krijgt ben je geen fraudeur.’ 

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.

Luister ook naar Unity.NU.

Source link

Lees ook:  Burgemeester Aptroot opent vernieuwde Albert Heijn Voorschoten

Related Articles

Laat een reactie achter