Home » Gemeente Voorschoten wil Jongeren Ontmoetingsplek aan Oude Stationslaantje

Gemeente Voorschoten wil Jongeren Ontmoetingsplek aan Oude Stationslaantje

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Gemeente Voorschoten wil Jongeren Ontmoetingsplek aan Oude Stationslaantje

Fotografie: Google Earth / Locatie van de JOP

1 maart 2021

VOORSCHOTEN – De gemeente Voorschoten heeft plannen gemaakt voor het openen van een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). De JOP zal worden geplaatst bij het Oude Stationslaantje, bij de parkeerplaats tussen het tankstation en het treinspoor in. De JOP zal de vorm hebben van een kleine overkapping, net als een bushokje. De gemeente wil de JOP zo snel mogelijk dit voorjaar gaan plaatsen.

De JOP is een gecoördineerd pilot project waarbij de politie, (waaronder de wijkagent) het jongerenwerk en boa’s een rol hebben. Eerder heeft er een overleg plaatsgevonden tussen omwonenden en deze betrokken partijen. Samen met de omwonenden en jongeren zijn er huisregels vastgesteld voor het gebruik van de JOP.

Een aantal buurtbewoners maakt zich zorgen, zo meldt de Voorschotense Krant: ‘Er wordt daar nu al regelmatig drugs gedeald. Daarvan was de gemeente niet op de hoogte, ondanks dat er diverse meldingen van zijn gedaan. Vooral hotboxen komt veel voor. Daarbij wordt wiet gerookt in een auto met dichte ramen om het effect van de drug te verhogen. De bewoners zien dat regelmatig gebeuren. Dan hebben we het nog niet eens over de geluidsoverlast en het afval dat de jongeren achterlaten.’

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.


Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.


Luister ook naar Unity.NU.Source link

Lees ook:  Twee deelnemers in Voorschoten tijdens het Landelijk Atelierweekend

Related Articles

Laat een reactie achter