Home » GroenLinks Voorschoten: Goede toegang tot wooncomplexen moet eis zijn

GroenLinks Voorschoten: Goede toegang tot wooncomplexen moet eis zijn

Door Harry Verheijen


Voorschoten

GroenLinks Voorschoten: Goede toegang tot wooncomplexen moet eis zijn18 juli 2021VOORSCHOTEN – De toegang tot appartementen is niet altijd goed geregeld in Voorschoten, aldus GroenLinks Voorschoten. De partij heeft bij de algemene beschouwingen een motie ingediend om dit te verbeteren, en deze is aangenomen. Hierdoor heeft het College de opdracht gekregen om te zorgen dat bij nieuwe woningcomplexen de toegang ook voor ouderen en/of mensen met een beperking beter gewaarborgd wordt.

Naar aanleiding van een klacht van een bewoner van een appartement op het Deltaplein heeft GroenLinks onderzoek gedaan naar de situatie in het gebouw boven supermarkt Dirk. De toegang tot dit appartementencomplex bleek voor sommige oudere bewoners en mensen met een beperking namelijk onmogelijk. Intussen blijkt dat de gemeente een zevental automatische deuropeners heeft aangebracht. Hierdoor zijn alle galerijen en toegangsdeuren toegankelijk voor ouderen en mensen met een beperking. Groenlinks zegt blij te zijn met het resultaat maar het wekt wel ergernis bij de partij. Fatsoenlijke toegang tot een appartementencomplex is wat hen betreft de verantwoording van de eigenaar.

GroenLinks hoopt dat in de toekomst op nieuwbouwlocaties de eigenaar of projectontwikkelaar zijn verantwoording neemt.  ‘Het is echt van belang dat de toegang tot het appartementencomplex goed geregeld is.’Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/groenlinks-voorschoten%3A-goede-toegang-tot-wooncomplexen-moet-eis-zijn

Lees ook:  Patricia Kortekaas nieuwe fractievoorzitter van CDA Voorschoten

Related Articles

Laat een reactie achter