Home » Hubert Schokker beëdigd als wethouder in Voorschoten

Hubert Schokker beëdigd als wethouder in Voorschoten

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Unity.NU met het nieuws van Sleutelstad Logo Sleutelstad

Hubert Schokker beëdigd als wethouder in Voorschoten


11 mei 2023 | Redacteur: Chris de Waard

Het Voorschotense college van burgemeester en wethouders is weer compleet. Donderdagavond werd CDA’er Hubert Schokker unaniem gekozen en direct beëdigd als nieuwe wethouder. Hij volgt René Zoetemelk op die begin maart aftrad vanwege gezondheidsredenen.

Het CDA in Voorschoten omschrijft Hubert Schokker als iemand met een diep gevoelde maatschappelijk betrokkenheid. “Een stevige bestuurder en adviseur die een brede intellectuele analysekracht koppelt aan een intrinsieke gedrevenheid en het vermogen om opgaven en vraagstukken daadwerkelijk te realiseren.”

De 45-jarige Schokker is geboren en getogen in Wassenaar. Hij is getrouwd en heeft twee dochters. Schokker zat sinds 2014 in de Wassenaarse gemeenteraad voor het CDA. Van 2018 tot 2022 was hij wethouder waar hij onder andere financiën, vastgoed en afval in zijn portefeuille had. Ook is hij projectleider bij de Tweede Kamerfractie van het CDA.

“Hubert heeft een gezonde kritische instelling, maar is tegelijk constructief. Hij vindt ontplooiing van mensen cruciaal, een echte verbinder die graag maatschappelijk van betekenis is”, aldus de Voorschotense afdeling van zijn partij. “Hij heeft bestuurlijke ervaring en kennis van Voorschoten en de ambtelijke organisatie.”

Schokker zelf noemt het prachtig dat hij de functie mag vervullen in Voorschoten. “Dit is is een prachtige gemeente met een historisch centrum. Ik ken het dorp al mijn hele leven. Graag zet ik me nu in voor het welzijn van de inwoners.”

Hubert Schokker blijft in Wassenaar wonen. Daarvoor kreeg hij van de raad de ontheffing.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/hubert-schokker-be%C3%ABdigd-als-wethouder-in-voorschoten

Lees ook:  Laatste kerstshow Intratuin Voorschoten geopend

Related Articles