Home » Mobiel huisje geopend met verhalen van Voorschotenaren

Mobiel huisje geopend met verhalen van Voorschotenaren

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Mobiel huisje geopend met verhalen van Voorschotenaren

24 februari 2021

LEIDEN – Voor de ingang van museum Voorschoten is gistermiddag een mobiel huisje geopend. In dit huisje zijn interviews van Voorschotenaren terug te lezen en luisteren. Dit is voor de nieuwe theatervoorstelling: WIJ ZIJN DE BUREN, dat gaat over burenliefde.

Voor de voorstellingen spraken de theatermakers met meer dan twintig Voorschotenaren. ‘Van de geboren en getogen Voorschotenaar Aad, tot de vijfjarige Esmee. Van de kunstenaars op Berestein tot de kleurrijke Chimene,’ schrijft PS|theater. In de interviews vertellen Voorschotenaren, maar ook inwoners uit Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest, over het leven in het dorp en de relatie die ze hebben met de stad.

In de Voorstraat, voor de deur van museum Voorschoten opende wethouder Paul de Bruijn gistermiddag het mobiele huisje officieel. Hiermee hopen de theatermakers voorbijgangers attent te maken op de nieuwe voorstelling. Op het mobiele huisjes zijn via QRcodes de gesprekken van de geïnterviewde voorschotenaren terug te luisteren.

De voorstelling wordt de komende twee weekenden live uitgevoerd en is te bekijken via de computer, tablet of telefoon. Meer informatie over deze voorstelling is te vinden op de website van PS|theater.

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  


Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.  


Luister ook naar Unity.NU.Source link

Lees ook:  Voorlopige uitslag verkiezingen gemeente Voorschoten bekend

Related Articles

Laat een reactie achter