Home » Theater InsBlau krijgt tijdelijke steun van gemeente Leiden

Theater InsBlau krijgt tijdelijke steun van gemeente Leiden

Door Redactie


Zoeterwoude

Theater InsBlau krijgt tijdelijke steun van gemeente Leiden8 juli 2022

LEIDEN – Theater Ins Blau in Leiden krijgt tijdelijk extra ondersteuning van de gemeente, dat laat PvdA Leiden weten. Zo kan het theater het personeel een redelijker salaris betalen en wordt een dreigende sluiting voorkomen. De Partij van de Arbeid nam het initiatief voor het voorstel, dat gesteund werd door een brede meerderheid in de gemeenteraad gisteravond.

Een paar weken geleden werd bekend dat Ins Blau in een moeilijke positie terecht is gekomen. ‘Al jaren krijgen de medewerkers van het theater niet het geld dat ze verdienen. Door de coronacrisis hebben veel professionals de culturele sector verlaten en is er een groot tekort aan personeel. Zonder zicht op een fatsoenlijk salaris is het lastig voor het theater om het personeel gemotiveerd te houden. En zonder medewerkers komt het bestaan van het theater in gevaar.’, aldus PvdA Leiden.

Uniek theater

PvdA geeft aan dat Theater Ins Blau belangrijk is voor de Leidse kunst & cultuur. Het theater heeft volgens hen een avontuurlijke programmering en biedt beginnende makers een podium. Het theater werkt er hard aan om nieuw en ander publiek binnen te halen en programmeren kunst & cultuur in de Leidse wijken, bijvoorbeeld met het Festival van het Andere Theater.

De gemeenteraad besloot donderdagavond om tijdelijk extra financiële steun aan het theater te geven. Dat geeft de medewerkers extra perspectief en vertrouwen. Ook is afgesproken uit te zoeken op welke manier het theater structureel een basis kan krijgen om op voort te bouwen. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/zoeterwoude/theater-insblau-krijgt-tijdelijke-steun-van-gemeente-leiden

Lees ook:  Auto volledig uitgebrand in Zoeterwoude

Related Articles

Laat een reactie achter