Home » VVD fracties in regio: bereikbaarheid regio nog altijd in gevaar | | Leiden | Voorschoten

VVD fracties in regio: bereikbaarheid regio nog altijd in gevaar | | Leiden | Voorschoten

Door Harry Verheijen


Regio

VVD fracties in regio: bereikbaarheid regio nog altijd in gevaar

3 mei 2021

REGIO – De VVD-fracties uit de regio maken zich al een lange tijd zorgen over de vertragingen rondom het Rijnlandrouteproject. Het uitblijven van een planning rondom deze Rijnlandroute (met name het deelproject Lammenschansplein/Europaweg) brengt de bereikbaarheid van Leidse regio volgens de fracties in gevaar. Om deze reden sloegen de VVD-fracties van Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten en de CDA-fractie van Leiden de handen afgelopen donderdag ineen, en stelden zij gelijktijdig dezelfde schriftelijke vragen aan de colleges van de gemeenten waarin zij actief zijn. 

De fracties willen dat de verschillende gemeenten, net als zijzelf, samen zullen werken om duidelijkheid en vooruitgang te eisen rondom het Rijnlandrouteproject: ‘Het is tijd dat de gemeenten uit die regio dat ook doen: gezamenlijk met de vuist op tafel slaan, opkomen voor hun bereikbaarheid, en actie eisen van de Provincie. Genoeg vertraging en onduidelijkheid, het is tijd om door te pakken.’ Verder vragen de fracties zich in de schriftelijke vragen af wat de ontwikkelingen van het verkeer in de regio nu zijn, aangezien de werkzaamheden rondom het Rijnlandrouteproject voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld.

Onderdelen van het Rijnlandrouteproject die de bereikbaarheid van de regio moeten gaan verhogen zijn de verhoging van de Lamme- en Trekvlietbrug en de verbreding van de Europaweg.

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Luister ook naar Unity.NU.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/vvd-fracties-in-regio%3A-bereikbaarheid-regio-nog-altijd-in-gevaar

Lees ook:  Lintjesregen trekt ook over Zoeterwoude

Related Articles

Laat een reactie achter