Home » Pieter Krol en Arie Janssen nieuwe lijsttrekkers ChristenUnie | | Leiden

Pieter Krol en Arie Janssen nieuwe lijsttrekkers ChristenUnie | | Leiden

Door admin


Regio

Pieter Krol en Arie Janssen nieuwe lijsttrekkers ChristenUnie26 november 2021

LEIDEN/LEIDERDORP – De ChristenUnie van Leiden en Leiderdorp hebben hun kandidatenlijst vastgesteld. Daarin staat dat Pieter Krol (CU Leiden) en Arie Janssen (CU Leiderdorp) zijn verkozen tot lijsttrekkers bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Op de lijst voor de Leidse gemeenteraad staan in totaal 26 namen, de Leiderdorpse kandidatenlijst telt er 20. Beide zijn gevarieerd samengesteld wat betreft leeftijd, geslacht en achtergrond. ‘Als bestuur zijn we erg blij dat het ons gelukt is twee lijsten met zulke sterke kandidaten op te stellen. Met al deze betrokken leden die zich in en rond onze fractie willen inzetten hebben we voor de komende vier jaar een mooie mix van politieke ervaring.’, aldus bestuursvoorzitter Rien Timmer. 

Pieter Krol is vier jaar geleden ook lijsttrekker geweest en leidt sinds maar 2018 de Leidse gemeenteraadsfractie van de CU. Met de huidige lijst zegt de partij zich in te zetten op het halen van een tweede zetel. Op nummer twee en drie van de Leidse lijst staan Albert Brink en Janine Clement.

Arie Janssen is al sinds 2014 burgerraadslid en in de laatste vier jaar in de gecombineerde ChristenUnie/SGP-fractie. Hij volgt Geert Schipaanboord op, die de afgelopen vier jaar de fractie leidde. Daarmee verandert het leiderschap van de gecombineerde fractie van SGP naar de ChristenUnie.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/pieter-krol-en-arie-janssen-nieuwe-lijsttrekkers-christenunie

Related Articles

Laat een reactie achter