Home » Leiden wil woningverhuur via Airbnb toestaan en reguleren

Leiden wil woningverhuur via Airbnb toestaan en reguleren

Door admin


Leiden

Leiden wil woningverhuur via Airbnb toestaan en reguleren13 oktober 2021

LEIDEN – De gemeente Leiden wil regels invoeren om de toeristische verhuur te reguleren. Op dit moment kunnen eigenaren van woningen in Leiden hun eigen woonruimte alleen aan toeristen verhuren als het onderdeel is van een bed & breakfast. Het verhuren van een eigen woning, bijvoorbeeld via Airbnb, is over de hele wereld populair. Tot nu toe is dit ongereguleerd in Leiden.

Het college wil de gastvrijheid van Leiden en de deeleconomie steunen, maar ook de stad leefbaar houden. Daarom wordt het in Leiden mogelijk om maximaal 30 nachten je eigen woning toeristisch te verhuren als je zelf afwezig bent, zoals tijdens vakanties. Dit kan na een verplichte registratie bij een landelijk registratiepunt. Dit registratienummer is nodig op verhuurplatforms van Airbnb en Booking.com. Voor elke overnachting draagt de verhuurder toeristenbelasting af.

De gemeente is met de nieuwe regels ook van plan om te handhaven. Zo kunnen boetes worden uitgedeeld aan woningeigenaren die zich niet aan de regels houden.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/leiden-wil-woningverhuur-via-airbnb-toestaan-en-reguleren

Related Articles

Laat een reactie achter