Home » PvdA Voorschoten wil OZB voor eigenaren bedrijfspanden verhogen

PvdA Voorschoten wil OZB voor eigenaren bedrijfspanden verhogen

Door admin


Voorschoten

PvdA Voorschoten wil OZB voor eigenaren bedrijfspanden verhogen21 mei 2022

VOORSCHOTEN – PvdA Voorschoten roept het niet te vormen college op om de onroerend zaak belasting (OZB) voor eigenaren van bedrijfspanden te verhogen. De eigenaren betalen momenteel 0,2296%, terwijl het gemiddelde in onze regio op 0,4382% ligt. De PvdA heeft uitgerekend dat bij een ophoging naar het gemiddelde, dit een opbrengst van 600.000 euro zou betekenen voor Voorschoten. Dit geld zou besteed kunnen worden aan bijvoorbeeld de multifunctionele accommodatie (MFA), de nieuwe schoolgebouwen en het zwembad.

De partij geeft ook aan dat de OZB voor woningeigenaren in het dorp de hoogste van Nederland is en dat het dan vreemd is om de bedrijfspandeigenaren zo weinig te bereken.

PvdA- fractievoorzitter Arnold Posthuma: ‘We vinden dat de eigenaren van bedrijfspanden in Voorschoten een evenredige bijdragen moeten leveren aan de gemeentelijke voorzieningen, zodat we in de toekomst van ons mooie dorp kunnen investeren. De onderhandelende coalitiepartijen zouden nu de kans moeten grijpen om de toekomst van Voorschoten veilig te stellen. We willen het OZB- percentage voor eigenaren van bedrijfspanden geleidelijk laten toenemen tot aan het gemiddelde percentage in onze regio. Aan het einde van deze collegeperiode moet dit gerealiseerd zijn!’Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/pvda-voorschoten-wil-ozb-voor-eigenaren-bedrijfspanden-verhogen

Related Articles

Laat een reactie achter