Home » Werkzaamheden om verkeersveiligheid rondom Haanstraschool te verbeteren

Werkzaamheden om verkeersveiligheid rondom Haanstraschool te verbeteren

Door Redactie


Leiden

Werkzaamheden om verkeersveiligheid rondom Haanstraschool te verbeteren

Fotografie: Brian Hoog

23 april 2021

LEIDEN – Maandag start de gemeente met werkzaamheden rondom de Haanstraschool. Hiermee hoopt de gemeente de verkeersveiligheid rondom de school te verbeteren. Eerder protesteerde de bovenbouw van de school al tegen de gevaarlijke verkeersituatie bij de school.

De fietsenrekken die nu op het Rapenburg voor de Haanstraschool staan worden verplaats naar de hoek tussen het Rapenburg en de Doezastraat. Ook worden er op de stoep meer stallingsplekken voor fietsen gemaakt en wordt er een fietsvak voor ouders met bakfietsen gecreëerd. Door deze aanpassingen hoeven de kinderen het Rapenburg niet meer over te steken. Hiermee hoopt te gemeente de verkeersveiligheid te bevorderen. Door deze aanpassingen komen uiteindelijk twee parkeerplaatsen te vervallen.

De gemeente werkt er al langer aan om rondom basisscholen de verkeersveiligheid te verbeteren. In 2015 heeft de Haanstraschool deelgenomen aan de eerste Veilige Schoolomgeving-project van de gemeente. Naar aanleiding hiervan zijn toen een aantal maatregelen genomen, de gemeente heeft er nu voor gekozen om nog een aantal aanvullende aanpassingen te doen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de meivakantie van maandag 26 april tot en met vrijdag 7 mei 2021. 

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/werkzaamheden-om-verkeersveiligheid-rondom-haanstraschool-te-verbeteren

Lees ook:  Lezing over Social media gebruik bij basisschoolkinderen

Related Articles