Home » Aankomend burgemeester van Voorschoten Nadine Stemerdink enthousiast over de toekomst

Aankomend burgemeester van Voorschoten Nadine Stemerdink enthousiast over de toekomst

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Aankomend burgemeester van Voorschoten Nadine Stemerdink enthousiast over de toekomst

30 maart 2021

VOORSCHOTEN – Vanaf 17 mei zal Nadine Stemerdink (PvdA) haar nieuwe ambt als burgemeester van Voorschoten gaan vervullen. Stemerdink is nu nog wethouder in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Vorige week maandag kreeg ze te horen dat ze was voorgedragen voor de positie. Stemerdink neemt het stokje over van waarnemend burgemeester Charlie Aptroot (VVD) die in mei vorig jaar aantrad nadat burgemeester Pauline Bouvy-Koene met ziekteverlof ging.

Stemerdink is enthousiast om aan de slag te gaan als nieuwe burgermoeder van de gemeente Voorschoten, zo vertelt ze in een interview bij Unity.NU. ‘Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdrage om Voorschoten nog een beetje mooier te maken.’

‘Er liggen een aantal mooie opgaven zoals het oprichten van een nieuwe ambtelijke organisatie, de samenwerking met de Leidse regio en het rechttrekken van de dienstverlening. Ik hoop daar samen met de raad en het college iets moois van te kunnen maken,’ aldus Stemerdink.

Voorbereidingen

Stemerdink begint deze week met de voorbereidingen voor haar nieuwe functie. ‘De afgelopen week stond in het teken van het in ontvangst nemen van de felicitaties. Ik moet nu ook nog steeds werken als wethouder in de gemeente Leidschendam-Voorburg.’ Één voorbereiding die Stemerdink al wel heeft getroffen is de kennismaking met het college.

Door haar werk in de regio was Stemerdink al bekend met een deel van het college. Afgelopen week heeft ze op uitnodiging van burgemeester Aptroot uitgebreid kennis kunnen maken met de rest.

Verwachtingen

Stemerdink zegt vooral een burgemeester vóór Voorschoten te willen zijn. ‘Het mooie aan functies in het openbaar bestuur is dat je wat voor mensen kunt doen. Je kunt wat betekenen in hun leven. Dat doe ik nu ook als wethouder, en ik hoop dat ook als burgemeester te kunnen doen,’ vertelt Stemerdink.

 ‘Mijn boodschap aan de bewoners van Voorschoten is dat ik er ongelooflijk naar uitkijk om jullie allemaal te gaan ontmoeten.’

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/aankomend-burgemeester-van-voorschoten-nadine-stemerdink-enthousiast-over-de-toekomst

Lees ook:  Gemeente controleert op hondenbelasting

Related Articles

Laat een reactie achter