Home » Geldproblemen vanwege corona? TONK verlengd tot en met 30 september | | Voorschoten

Geldproblemen vanwege corona? TONK verlengd tot en met 30 september | | Voorschoten

Door Harry Verheijen


Regio

Geldproblemen vanwege corona? TONK verlengd tot en met 30 september14 juli 2021

VOORSCHOTEN & WASSENAAR – De TONK-regeling voor noodzakelijke woonkosten is verlengd. Inwoners van Voorschoten en Wassenaar kunnen tot en met 30 september 2021 gebruikmaken van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. De regeling is voor iedereen die door de coronacrisis flink minder inkomen heeft en hierdoor noodzakelijke woonkosten niet meer kan betalen. Het gaat om kosten zoals de huur, hypotheekrente, water, gas en elektriciteit.

‘We zien dat inwoners en ondernemers nog steeds worstelen met hun financiën. Daarom roepen we iedereen op die veel inkomsten is misgelopen door corona, om de TONK-regeling te bekijken en aan te vragen als dat nodig is,’ vertellen wethouders Paul de Bruijn van Voorschoten en Inge Zweerts de Jong van Wassenaar

Voorwaarden
De TONK is voor inwoners die tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2021 25% of meer inkomen hebben verloren door de coronacrisis en de huur, hypotheek en/of energielasten hierdoor niet meer kunnen betalen. De regeling is aan te vragen voor de periode van 1 januari tot en met 30 september 2021. Per huishouden kan één aanvraag worden gedaan. Voor de hoogte van de tegemoetkoming wordt gekeken naar de persoonlijke situatie van het huishouden, zoals het inkomen, vermogen en de woonkosten.

Aanvragen
Inwoners of ondernemers die al gebruikmaken van de regeling hoeven deze niet opnieuw aan te vragen. De regeling wordt voor hen automatisch verlengd. Gemeente Leidschendam-Voorburg voert de TONK uit voor de gemeenten Voorschoten en Wassenaar. De regeling moet dus via de gemeente Leidschendam-Voorburg aangevraagd worden. De voorwaarden en het aanvraagformulier voor de TONK staan op hun website.

Hulp nodig?
Inwoners van Voorschoten die hulp willen bij het invullen van het aanvraagformulier, kunnen contact opnemen met Voorschoten voor Elkaar door te bellen naar 071 561 5678 of een e-mail te sturen naar voorschoten@obvw.nl.

Inwoners van Wassenaar die hulp willen bij het invullen van het aanvraagformulier, kunnen contact opnemen met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) via telefoonnummer 070 511 22 26 of e-mail te sturen naar c.vandenberg@smowassenaar.nl.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/geldproblemen-vanwege-corona%3F-tonk-verlengd-tot-en-met-30-september

Lees ook:  Erik Maassen lijsttrekker SP Voorschoten

Related Articles

Laat een reactie achter