Home » Kleinschalige dodenherdenking in Voorschoten | voorschoten

Kleinschalige dodenherdenking in Voorschoten | voorschoten

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Kleinschalige dodenherdenking in Voorschoten

4 mei 2021

VOORSCHOTEN – Het gemeentebestuur van Voorschoten heeft vanmorgen een krans gelegd bij het monument aan de Koningin Julianalaan. Burgemeester Aptroot heeft tijdens de herdenking ook een toespraak gehouden.

‘Bij de Tweede Wereldoorlog van 1940 tot 1945, staan wij ieder jaar tenminste twee keer stil. Op 4 mei herdenken wij alle slachtoffers, de inwoners en de militairen, die in Nederland en elders in de wereld zijn omgekomen,’ aldus burgemeester Aptroot. ‘En op 5 mei vieren wij bevrijdingsdag, het terugkrijgen van onze vrijheid.’ In de toespraak vertelde Aptroot dat hij het belangrijk vindt om vandaag deze oude verhalen op te halen. ‘Omdat er ook vandaag, in 2021, onvrijheid is. En omdat als je niet oplet er steeds weer onvrijheid ontstaat.’ 

Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen herdenking om 20.00 uur. Iedere Voorschotenaar die dat wil of daar behoefte aan heeft, kan zelf bloemen neerleggen bij het monument. Op de website van gemeente Voorschoten is de toespraak van burgemeester Aptroot te zien.

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Luister ook naar Unity.NU.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/kleinschalige-dodenherdenking-in-voorschoten

Lees ook:  Pauline Bouvy Koene benoemd tot burgemeester Krimpenerwaard

Related Articles

Laat een reactie achter