Home » Acacialaan Leiderdorp wordt opnieuw ingericht

Acacialaan Leiderdorp wordt opnieuw ingericht

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Acacialaan Leiderdorp wordt opnieuw ingericht

Fotografie: Maps

22 juli 2021

LEIDERDORP – De Acacialaan wordt volgend jaar opnieuw ingericht. De gemeente gaat de weg inrichten als wijkweg met 30 km/u. Die maximumsnelheid geldt nu ook, maar dat is niet te zien aan het uiterlijk van de weg. De nieuwe vormgeving moet dat veranderen.

De laan wordt een wijkweg. Dit is een nieuwe wegcategorie. Een wijkweg betekent dat de weg zowel een verblijfsfunctie heeft (een erftoegangsweg) als een verbindende functie (gebiedsontsluitingsweg). In het nieuwe mobiliteitsbeleid van Leiderdorp is bepaald dat een aantal wegen wordt ingericht als wijkweg.

In de periode van juli tot september gaat de gemeente alvast alle belanghebbenden informeren over de geplande herinrichting. Ook onderzoekt het welke verbeteringen op de aangrenzende wegen/kruisingen mogelijk zijn. Daarna start een ontwerptraject met omwonenden. Iedereen krijgt dan de gelegenheid om de conceptbesluiten in te zien en er eventueel een reactie op te geven.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/acacialaan-leiderdorp-wordt-opnieuw-ingericht

Lees ook:  Flinke file door kapotte auto op A4

Related Articles

Laat een reactie achter