Home » Gemeente wil inwoners laten meedenken over hoogbouw in het dorp

Gemeente wil inwoners laten meedenken over hoogbouw in het dorp

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Gemeente wil inwoners laten meedenken over hoogbouw in het dorp

24 april 2021

LEIDERDORP – Voor het bouwen van hoge gebouwen wil de gemeente Leiderdorp regels gaan opstellen, die worden vastgelegd in een Hoogbouwvisie. De gemeente roept inwoners op om via een digitale enquête hun mening hierover te geven.

De gemeente krijgt regelmatig verzoeken van commerciële partijen die in Leiderdorp woningen willen bouwen. Om deze verzoeken te beoordelen wil de gemeente verschillende regels vasttestellen over bijvoorbeeld de hoogte, de vorm, en de aansluiting bij de omliggende bebouwing. De gemeente wil bij deze keuzes haar inwoners betrekken door middel van een enquête. Hierbij willen ze bijvoorbeeld horen waar de inwoners wel of geen hoogbouw vinden passen, welke hoogtes acceptabel zijn op die plekken en welke aspecten extra aandacht vragen op die plekken.

Het invullen van de digitale enquête kan tot 2 mei. De resultaten worden gepresenteerd in de gemeenteraad en worden gebruikt bij het maken van de Hoogbouwvisie. Meer informatie over de Hoogbouwvisie is te vinden op de website van de gemeente.

Interview

Rudo Slappendel sprak wethouder Willem Joosten over dit onderwerp. Het interview kun je hier beluisteren.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/gemeente-wil-inwoners-laten-meedenken-over-hoogbouw-in-het-dorp

Lees ook:  Luizen veroorzaken overlast met honingdauw

Related Articles

Laat een reactie achter