Home » Leiderdorp, doe mee met het NK tegelwippen

Leiderdorp, doe mee met het NK tegelwippen

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Leiderdorp, doe mee met het NK tegelwippen

1 mei 2021

LEIDERDORP – De gemeente Leiderdorp doet dit jaar voor het eerst mee aan het NK Tegelwippen, om zo te zorgen voor meer groen in de tuinen. Verschillende gemeenten dagen elkaar met de actie uit om zo veel mogelijk tegels te wippen.

De gemeente Leiderdorp en Ranzijn tuin & dier steunen deze campagne en organiseren daarom een moederdagactie. Op zaterdag 8 mei, de dag voor moederdag, kunnen de gewipte tuintegels (minimaal 60 vierkante centimeter) bij de milieustraat ingeleverd worden en is er een beloning in de vorm van een cadeaubon van Ranzijn tuin & dier waarmee planten gekocht kunnen worden. 

Het inleveren van de tuintegels kan op 8 mei tussen 10.00 uur en 12.00 uur, zo lang als de voorraad van de bonnen strekt. Als er nog bonnen beschikbaar zijn, kunnen de tegels ook na 8 mei nog bij de Leiderdorpse milieustraat ingeleverd worden.

Waarom tegelwippen?
‘Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast zorgt meer groen voor meer biodiversiteit en heeft een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid’, schrijft de gemeente op haar website.  

De actie is onderdeel van het NK Tegelwippen. Een actie waarin verschillende gemeenten elkaar uitdagen om zo veel mogelijk tegels te wippen. Heeft u tegels uit uw tuin gewipt? Meld ze dan aan op de website. De tegels worden dan bij de gewipte tegels van de gemeente Leiderdorp opgeteld: ‘Samen kunnen we Leiderdorp zo hoog mogelijk laten eindigen in de ranking!’, roept de gemeente op haar website.

‘Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU

Vervang dus uw (tuin)tegels door groen!

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/leiderdorp%2C-doe-mee-met-het-nk-tegelwippen

Lees ook:  Geen binnenactiviteiten Clubhuis de derde helft op 27 juli

Related Articles

Laat een reactie achter