Home » Leiderdorp legt lachgas aan banden met verbod

Leiderdorp legt lachgas aan banden met verbod

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Leiderdorp legt lachgas aan banden met verbod

Fotografie: @WijkagLeidZuid op Twitter

12 augustus 2021

LEIDERDORP – Het is voortaan in heel Leiderdorp verboden om lachgas te gebruiken. Ook het bezit van voorbereidende middelen of stoffen zoals patronen en crackers (waarmee een lachgaspatroon wordt geopend) wordt verboden.

Het recreatief gebruik van lachgas is nog niet wettelijk verboden. Toch heeft de gemeente Leiderdorp nu zelf stappen gezet om dat wel te doen. Het doel van het verbod is dat er voortaan effectief kan worden opgetreden tegen verstoring van de openbare orde. Afgelopen november liet burgemeester Laila Driessen weten het niet kunnen verbieden als iemand in zijn achtertuin een lachgaspatroon gebruikt. ‘Dat is niet proportioneel,’ aldus de burgemeester.

Eerder riep verpleegkundig specialist ziekenhuispsychiatrie van het Alrijne Ziekenhuis, Marieke van Piere, jongeren op om zo snel mogelijk te stoppen met lachgas. Marieke ziet namelijk jongeren in Alrijne Ziekenhuis met verlammingsverschijnselen na gebruik van lachgas. ‘De gevaren van lachgas zijn niet zo onschuldig als je denkt. Het overmatige gebruik kan ernstige gevolgen hebben voor de toekomst.’ zegt Van Piere op de website van het Alrijne.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/leiderdorp-legt-lachgas-aan-banden-met-verbod

Lees ook:  Vertrek directeur bestuurder PROOLeiden/Leiderdorp | | Leiden

Related Articles

Laat een reactie achter