Home » Nieuwe getuige in moordzaak de ‘tattookillers’ over dubbele liquidatie in Leiderdorp

Nieuwe getuige in moordzaak de ‘tattookillers’ over dubbele liquidatie in Leiderdorp

Door admin


Leiderdorp

Nieuwe getuige in moordzaak de ‘tattookillers’ over dubbele liquidatie in Leiderdorp14 januari 2022 | Redacteur: Anneke Claessens

LEIDERDORP – Bij RTV Oost heeft zich een getuige gemeld, die naar eigen zeggen jarenlang verkeerde in de kringen van ‘de tattookillers’. Hij heeft mogelijk sterk aanvullend bewijs in handen voor justitie in de zaak tegen vier verdachten voor de moord op de Enschedeër Onno Kuut. Kuut zelf zou verantwoordelijk zijn voor de brute moord op twee mannen op een parkeerplaats in Leiderdorp in 2009. De getuige zou nog nooit zijn wetenschap over de moord hebben gedeeld met de politie, maar doet dat nu dus wel bij de mediaomroep.

Eerst even een geheugen opfrisser: in maart 2009 werd Onno Kuut, een uit Zuid-Korea geadopteerde man uit Enschede, dood gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij bleek fysiek toegetakeld te zijn en zijn hals was doorgesneden. De moord werd een sensatie in de media en kreeg de naam de ‘tattookillers’, een verwijzing naar de tatoeage op de rug van het slachtoffer, een kenmerkende Chinese tekst die ‘wees daadkrachtig’ betekent.

Dubbele liquidatie bij het pannenkoekenhuis
De moord op Enschedeër Onno Kuut staat weer volop in de belangstelling na een liquidatiepoging van enkele weken geleden in de Dominicaanse Republiek op een van de zogeheten ‘tattookillers’, de 44-jarige Cor P. De vier mannen die door het OM worden verdacht voor de moord op Kuut, hebben de naam ‘tattookillers’ te danken aan het feit dat ze allemaal dezelfde opvallende tatoeage als het slachtoffer dragen, waaruit blijkt dat ze allemaal tot dezelfde groep als het slachtoffer behoorden. Ze zouden dus hun eigen lid hebben omgebracht. De rechtbank heeft de vier mannen vrijgesproken vanwege een gebrek aan bewijs en daarop is het OM in hoger beroep gegaan.

Onno Kuut, die zelf dood werd aangetroffen in de duinen bij Hoek van Holland, zou verantwoordelijk zijn voor een dubbele liquidatie in Leiderdorp, in 2009. Op de koude ochtend van 5 februari 2009 werden twee doden gevonden bij een pannenkoekenhuis langs de A4 in Leiderdorp. Yassin Chakor, een oude bekende van Kuut uit Enschede, en Boneka Belserang zouden daar op de parkeerplaats door Kuut zijn doodgeschoten.

Hoger beroep

Omdat Kuut en Chakor bekenden van elkaar waren, moest Kuut hem van de opdrachtgever van de moord lokken naar de parkeerplaats bij het pannenkoekenhuis. Boneka Belserang, de broer van een toenmalig Satudarah-kopstuk, zou zijn omgekomen bij wijze van ‘collateral damage’, want er werd altijd aangenomen dat Chakor het echte doelwit was. Maar de naar voren gekomen getuige vertelt nu dat het juist om Belserang ging, en niét om Chakor, ‘Belserang was verantwoordelijk voor een verdwenen partij coke. Yassin Chakor was alleen het lokmiddel, omdat de mannen elkaar kenden vanuit Enschede’.

RTV Oost stelt nu dat de getuige die zich bij hen heeft gemeld een belangrijke aanvulling kan doen op het bewijs in de hoger beroep zaak tegen de vier ‘tattookillers’, die hun eigen lid Onno Kuut volgens justitie zouden hebben omgebracht. Of de getuige, die zelf ook lang in de kringen van de verdachten zou hebben verkeerd, naar de politie gaat stappen met zijn verhaal is vooralsnog onbekend. Er staat nog geen datum gepland voor de hoger beroep-zaak. Mogelijk wacht het OM eerst af of Cor P., de verdachte die begin dit jaar werd neergeschoten in de Dominicaanse Republiek, door de Dominicaanse Republiek wordt uitgeleverd aan Nederland.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/nieuwe-getuige-in-moordzaak-de-%E2%80%98tattookillers%E2%80%99-over-dubbele-liquidatie-in-leiderdorp

Related Articles

Laat een reactie achter