Home » Reiger met zwerfafval om snavel laat zich niet vangen

Reiger met zwerfafval om snavel laat zich niet vangen

Door admin


Leiderdorp

Reiger met zwerfafval om snavel laat zich niet vangen20 oktober 2021

LEIDEN – In de houtkamp is een reiger met een stuk afval om zijn snavel gesignaleerd, het dier krijgt dit er niet meer zelf af. De dierenambulance is al meerdere keren hiervoor uitgereden maar het is nog niet gelukt om het dier te pakken te krijgen. ‘We moeten waarschijnlijk wachten tot het dier dusdanig verzwakt is,’ aldus Yvonne Hijman van Dierenambulance Leiden.

Volgens Hijman zijn ze er al bijna twee weken mee bezig om het dier te vangen, maar het gaat tot nu toe lastig. ‘Als we aankomen is het dier of al weggevlogen of vliegt weg zodra we teveel in de buurt komen,’ vertelt Hijman. ‘We zijn er inmiddels al tien keer voor uitgerukt.’ Het dier is vooral gespot in de Houtkamp, maar ook in naastgelegen gebieden vliegt het dier heen en weer. Iedereen die het dier ziet mag direct bellen naar het telefoonnummer van de dierenambulance (071 517 4141).

Het lijkt er volgens de medewerkers van de dierenambulance te gaan om zwerfaval waar het dier in verstrikt is geraakt. Volgens Hijman komen dit soort gevallen vaker voor. ‘In het verleden raakte dieren verstrikt in plastic dat om blikjes heen zat,’ lucht Heijman toe. ‘Maar ook visser die vislijnen laten liggen kunnen dusdanig ernstig zijn dat dieren hun pootjes kwijtraken. Ik vraag dan ook, neem je eigen rotzooi mee.’Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/reiger-met-zwerfafval-om-snavel-laat-zich-niet-vangen

Related Articles

Laat een reactie achter