Home » Stichting Land van Wijk en Wouden stopt | | Leiden | Leiderdorp

Stichting Land van Wijk en Wouden stopt | | Leiden | Leiderdorp

Door Harry Verheijen


Regio

Stichting Land van Wijk en Wouden stopt

Fotografie: Stichting Land van Wijk & Wouden / Website

15 maart 2021

REGIO – Stichting Land van Wijk & Wouden wordt dit jaar per 31 juli opgeheven. De reden hiertoe is dat de gemeenteraden van Zoeterwoude, Leiderdorp en Leiden hebben besloten de financiële bijdrage aan de stichting vanaf 2021 stop te zetten. Stichting Land van Wijk & Wouden heeft zich de afgelopen veertien jaar ingezet om de band tussen stad en platteland te bevorderen. De stichting was jaarlijks onder andere verantwoordelijk voor de Koe Alert nieuwsbrief, Polderdag en Streekmarkt Doezastraat.

De stichting wil het gebied met een positieve impuls verlaten, en heeft hiervoor een eenmalige voucher-regeling ingesteld: de Polderpenning. Ondernemers, organisaties of particulieren kunnen een polderpenning aanvragen voor een idee of activiteit die aansluit bij de hoofddoelstelling van stichting Land van Wijk & Wouden. Pijlers zijn recreatie, educatie, cultuur, voedsel van dichtbij en het bijdragen aan een aantrekkelijk landschap voor mens en natuur. Hiervoor heeft de stichting maximaal 35.000 euro beschikbaar gesteld. Hiermee willen zij tien tot twintig initiatieven ondersteunen. 

Een polderpenning aanvragen kan door voor vrijdag 30 april een e-mail te sturen naar info@landvanwijkenenwouden.nl. Een jury beoordeelt de inzendingen en bepaalt de hoogte van de bijdrage. 

Altijd op de hoogte    

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.   

Luister ook naar Unity.NU.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio/stichting-land-van-wijk-en-wouden-stopt-

Lees ook:  Auto rijdt tegen muurtje in Leiderdorp

Related Articles

Laat een reactie achter