Home » Bewoners en maatschappelijke organisaties starten initiatiefgroep ‘Woon en Zorgcomplex Hofwijck’

Bewoners en maatschappelijke organisaties starten initiatiefgroep ‘Woon en Zorgcomplex Hofwijck’

Door Harry Verheijen


Oegstgeest

Bewoners en maatschappelijke organisaties starten initiatiefgroep 'Woon en Zorgcomplex Hofwijck'

Fotografie: Projectontwikkelaar Sedos
19 februari 2021

OEGSTGEEST – De plannen rondom het Hofbrouckerpark houden de gemoederen in Oegstgeest al een tijdje bezig. Een initiatiefgroep van betrokken bewoners en maatschappelijke organisaties wil een plek aan tafel krijgen bij de ontwikkeling van nieuwe plannen voor de woningbouw aan de rand van het Hofbrouckerpark. Een van de initiatiefnemers en aanwonende van het Hofbrouckerpark, Annelies Koningsveld, was afgelopen vrijdag tijdens de Unity.NU VrijMiBo in de studio om het over de groep te hebben.

Door: Julia den Heijer

De groep, voluit de ’Initiatiefgroep Woon- en Zorgcomplex Hofwijck’ is een initiatief van Koningsveld. Directeur Peter Hoogvliet van woonstichting MeerWonen, Guus Bannenberg van de vereniging Oegstgeester Hofjes en oud-wethouder Rianne Meester hebben zich bij de initiatiefgroep aangesloten.

Bannenberg is blij met de groep: ‘Wij steunen de ontwikkeling van het Hofbrouckerpark, vinden het belangrijk en zien graag dat er gebouwd wordt.’ In het najaar organiseren wij als burgerinitiatief een conferentie: ‘We zijn al met de voorbereidingen bezig. We gaan dan kijken wat de opgave rondom het woningtekort is, en die opgave is behoorlijk. Dat zie je ook in het landelijke nieuws.’ In november pleitte Bannenberg samen met MeerWonen al voor een seniorenhofje op de plek van de Leo Kannerschool aan de Hazenboslaan. Raadsleden gaven toen aan eerst de plannen met de locatie van de Leo Kannerschool af te willen wachten, iets wat Bannenberg liever anders had gezien: ‘Wij vrezen dat de laatste mogelijkheid verdwijnt om een hofje te realiseren voor de inwoners van Oegstgeest.’.

‘Kaarten worden dit jaar geschud’
Daarnaast benadrukt Bannenberg dat als je bouwt voor senioren, zij huizen achterlaten die kunnen worden gebruikt voor gezinnen: ‘De gemeente heeft een goede woonvisie, maar we willen ze wel scherp houden dat ze de belangen van senioren meenemen en wat ze beloven wel gaan doen.’  De discussie over het bestemmingsplan, wil de initiatiefgroep aan de gemeente en de eigenaar Sedos laten: ‘De gebiedsvisie is essentieel en de locaties in Oegstgeest zijn schaars, daar willen wij over nadenken in de conferentie. De kaarten worden dit jaar geschud.’

Volgens Bannenberg hebben gemeentes zoals Teylingen en Noordwijk al een pakt gesloten met soortgelijke partijen: ‘Dat is uiteindelijk ook het idee van ons met de conferentie. Wij willen ons steentje bijdragen, in gesprek gaan en draagvlak zoeken. Heel veel mensen in Oegstgeest denken hetzelfde.’

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.
Luister ook naar Unity.NU.

Source link

Lees ook:  Bestemmingsplan Nieuw Rhijngeest Zuid aangenomen

Related Articles

Laat een reactie achter