Home » Oegstgeest streeft naar inclusieve gemeente

Oegstgeest streeft naar inclusieve gemeente

Door Harry Verheijen


Oegstgeest

Oegstgeest streeft naar inclusieve gemeente20 mei 2021

OEGSTGEEST – De gemeente Oegstgeest streeft naar een inclusieve gemeente. Dit houdt in dat iedereen prettig kan wonen en leven in het dorp. Om een inclusieve gemeente te kunnen realiseren werkt de gemeente Oegstgeest aan een ‘Lokale Inclusieagenda’. Met deze agenda wil Oegstgeest zich focussen op bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of psychische klachten. Met behulp van de inclusieagenda wil de gemeente er voor zorgen dat deze mensen ook gelijkwaardig aan de samenleving kunnen deelnemen.

Om de Lokale Inclusieagenda werkt de gemeente in vijf fasen. Op dit moment is de gemeente Oegstgeest opzoek naar ervaringsdeskundigen die met de gemeente willen meedenken over hoe Oegstgeest inclusiever gemaakt kan worden. De input van deze mensen zal door de gemeente gebruikt worden om de Lokale Inclusieagenda vorm te geven. 

Ervaringsdeskundigen die hun ervaringen en ideeën met de gemeente Oegstgeest willen delen kunnen contact opnemen met dijcks@oegstgeest.nl (t.a.v. Niels). Bron: https://www.unity.nu/artikelen/oegstgeest/oegstgeest-streeft-naar-inclusieve-gemeente

Lees ook:  Gemeente Oegstgeest sluit brug af door kapotte plank

Related Articles

Laat een reactie achter