Home » Jubileumeditie Beelden in Leiden opent donderdagmiddag

Jubileumeditie Beelden in Leiden opent donderdagmiddag

Door Harry Verheijen


Leiden

Jubileumeditie Beelden in Leiden opent donderdagmiddag

Fotografie: Beelden in Leiden

20 mei 2021

LEIDEN – Donderdagmiddag wordt de tiende editie van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden geopend. De tentoonstelling bestaat uit zes kunstwerken van jonge kunstenaars. Als nieuw onderdeel van de tentoonstelling is er ook bij begraafplaats Rhijnhof nieuw werk van twee jonge kunstenaars te zien. De kunstwerken zullen tot en met 8 augustus te bewonderen zijn.

Naast het zelf opdracht verlenen aan jonge kunstenaars wil Beelden in Leiden zich actief inzetten bij het begeleiden van particulieren om kunstenaars betaald nieuw werk te laten maken. Jaarlijks onderdeel van Beelden in Leiden is de uitreiking van de Frans de Witprijs aan de kunstenaar die het meest vernieuwende werk heeft gemaakt. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag. Daarnaast wordt de winnaar uitgenodigd het jaar erop weer deel te nemen aan Beelden In Leiden.

De zes kunstenaars die tijdens Beelden in Leiden exposeren zijn Maud van den Beuken, Lungiswa Gqunta, Jason Hendrik Hansma, Vibeke Mascini, Thomas Swinkels en Riet Wijnen. Meer informatie is te vinden op de website van Beelden in Leiden.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/jubileumeditie-beelden-in-leiden-opent-donderdagmiddag

Lees ook:  Eerste paal woningbouw Eiland van Oegstgeest gezet

Related Articles

Laat een reactie achter