Home » Burgemeester Stemerdink krijgt historisch boekje overhandigd

Burgemeester Stemerdink krijgt historisch boekje overhandigd

Door Harry Verheijen


Voorschoten

Burgemeester Stemerdink krijgt historisch boekje overhandigd20 juni 2021

VOORSCHOTEN – Burgemeester Nadine Stemerdink kreeg vrijdag in Museum Voorschoten een exemplaar van het boekje ‘Vestigt u te Voorschoten’ uit 1932 overhandigd. Het museum heeft het boekje opnieuw laten drukken.

‘Gelegen in het hart des lands aan den oudsten en drukst bereden spoorweg, de lijn Amsterdam – Rotterdam, geniet Voorschoten toch niet díe bekendheid, als waarin verscheidene plaatsen van geringer zielenaantal zich mogen verheugen’. Met deze fraaie zin opent het boekje ‘Vestigt u te Voorschoten’, uitgegeven in 1932. Het is een gids voor Voorschoten met hoofdstukjes over de geschiedenis van het dorp, de ligging, verbindingen, bronnen van bestaan, gemeentebestuur, onderwijs, kerkgenootschappen, etc. Er staan ook veel advertenties in van bedrijven en kantoren met in Voorschoten nog steeds bekende namen. Met deze uitgave probeerde de gemeente destijds forensen over te halen zich in Voorschoten te vestigen. De toenmalige burgemeester, E. Vernède, schreef een voorwoord.

Museum Voorschoten werd in 2016 opgenomen in het Museumregister. Ter gelegenheid van het eerste lustrum als geregistreerd museum heeft het bestuur het boekje ‘Vestigt u te Voorschoten’, onderdeel van de museumcollectie, opnieuw laten drukken. Voorzitter Hans Rasch overhandigde het eerste genummerde exemplaar aan burgemeester Stemerdink.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/voorschoten/burgemeester-stemerdink-krijgt-historisch-boekje-overhandigd

Lees ook:  Zaterdag minuut stilte voor verongelukt meisje

Related Articles

Laat een reactie achter