Home » COA en Divorce Housing dienen ondanks weerstand toch aanvraag voor statushouders in

COA en Divorce Housing dienen ondanks weerstand toch aanvraag voor statushouders in

Door Harry Verheijen


Oegstgeest

COA en Divorce Housing dienen ondanks weerstand toch aanvraag voor statushouders in

2 april 2021

OEGSTGEEST – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat samen met Divorce Housing, ondanks de weerstand vanuit de raad en de omwonenden, toch een aanvraag indienen om de 175 statushouders en 80 spoedzoekers te kunnen plaatsen in het Hoefijzergebouw. Dat maakte de gemeente vrijdagmiddag bekend.

Door: Julia den Heijer

Na de raadsmededeling van woensdag 17 februari en de beeldvormende vergaderingen op 4 maart en 16 maart jl. is er in Oegstgeest veel ophef ontstaan rondom het onderwerp. Na de twee vergaderingen en de bijkomende weerstand was het nog maar de vraag of het COA samen met Divorce Housing de aanvraag daadwerkelijk ging indienen. Nu lijkt die aanvraag er dus daadwerkelijk te komen: ‘Het COA heeft ons laten weten dat het, mede namens Divorce Housing, voornemens is om een aanvraag in te dienen voor een omgevingsvergunning voor tijdelijke opvang in de gebouwen Rhijngeesterstraatweg’, laat de gemeente weten. 

Het college vraagt aan de raad om een oordeel uit te spreken over de intentie waarmee zij deze aanvraag voor een omgevingsvergunning in behandeling kan nemen. Eerder reageerde de raad al kritisch op de aanvraag en stonden de partijen als Progressief Oegstgeest en de VVD lijnrecht tegenover elkaar. Ook Stichting Huurders MeerWonen vindt de aanvraag een slecht plan, het woningentekort in de regio is hier één van de redenen voor. De stichting heeft de handen in een geslagen met Huurders Holland Rijnland (HHR) en kwamen zij tot de conclusie dat Oegstgeest niet bevoegd is om over toewijzing van woningen te beslissen. Jurist en lid van de urgentiecommissie Holland Rijnland (HR), Jan Arie Oudshoorn, vertelde hier in de VrijMibo eerder meer over.

Het college heeft inmiddels wel al een toelichting gegeven op de belangrijkste vragen en antwoorden die de afgelopen periode door omwonenden en raadsleden zijn gesteld. Lees de Q&A’s hier. Dinsdagavond 20 april buigt de raad zich opnieuw over het onderwerp in een oordeelsvormende vergadering, donderdagavond 29 april wordt er naar verwachting een besluit genomen over de aanvraag.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.   


Luister ook naar Unity.NU.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/oegstgeest/coa-en-divorce-housing-dienen-ondanks-weerstand-toch-aanvraag-voor-statushouders-in-

Lees ook:  Herdenking Franse commando's dit jaar in besloten kring

Related Articles

Laat een reactie achter