Home » Controles bij horecabedrijven in Leiden

Controles bij horecabedrijven in Leiden

Door Harry Verheijen


Leiden

Controles bij horecabedrijven in Leiden30 juni 2021

LEIDEN – Op 24 juni vonden integrale controles plaats bij verschillende horecazaken in Leiden. Op basis van informatie verstrekt aan gemeente, politie en brandweer en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn verschillende locaties gecontroleerd op naleving van vergunningen en wet- en regelgeving. Deze acties worden niet van tevoren aangekondigd.

Het overgrote deel van de ondernemers heeft zijn zaken op orde. Bij verschillende zaken was handhaving of verdere actie vereist. Een ondernemer werkte niet mee en stelde zich agressief op tegenover de aanwezige functionarissen. Agressie tegen overheidsfunctionarissen is een reden om over te gaan op arrestatie. De brandweer meldde dat bij verschillende ondernemers rookmelders of blusapparatuur ontbrak. De NVWA ontdekte ook een lijmplank tegen muizen bij een horecazaak. Deze zijn verboden dus er is een proces-verbaal opgemaakt. 

De controles worden uitgevoerd om de leefbaarheid en de kwaliteit van de horeca in de stad te blijven waarborgen. Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/controles-bij-horecabedrijven-in-leiden

Lees ook:  Berken komen nu al tot bloei door het warme lenteweer

Related Articles

Laat een reactie achter