Home » Gemeente Leiden bereid chip en registratieplicht voor katten in te voeren

Gemeente Leiden bereid chip en registratieplicht voor katten in te voeren

Door admin


Leiden

Gemeente Leiden bereid chip en registratieplicht voor katten in te voeren

17 maart 2021

LEIDEN – De gemeente Leiden is bereid om een chip- en registratieplicht voor katten in te voeren in de stad. De Partij voor de Dieren pleit al een tijd om deze plicht ook in Leiden in te voeren. Dat de gemeente bereid is om deze plicht in te stellen blijkt uit de antwoorden op de raadsvragen die raadslid Marijke van den Berge (PvdD) recent aan het College van Burgemeester en Wethouders stelde. 

De gemeente denkt dat de invoering van een chip- en registratieplicht voor katten het aantal herenigingen van verdwaalde katten met hun eigenaar aanzienlijk zal verhogen. Daarnaast gelooft de gemeente dat dit zal leiden tot lagere kosten voor de opvang en het vervoer van katten. De Dierenambulance en Stichting Dierentehuizen Leiden en Omstreken hebben bij de gemeente ook aangegeven voorstander van de invoering te zijn. De verwachting van het Dierentehuis is dat het chippen van katten ongeveer 4000 euro per jaar kan schelen, uitgaande van het aantal katten (108) dat vorig jaar was gevonden. 

De gemeente stelt de ontwikkelingen van de pilot voor chipplicht die op dit moment in Amsterdam en Alphen aan de Rijn plaatsvindt te volgen. Wanneer dit een succes blijkt is de gemeente Leiden ook bereid om in Leiden deze plicht in te voeren. 

Altijd op de hoogte 
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store. 
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter. 
Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/gemeente-leiden-bereid-chip-en-registratieplicht-voor-katten-in-te-voeren

Related Articles

Laat een reactie achter