Home » Golden Award voor Leidse parkeergarage Garenmarkt

Golden Award voor Leidse parkeergarage Garenmarkt

Door Harry Verheijen


Leiden

Golden Award voor Leidse parkeergarage Garenmarkt

Fotografie: Gemeente Leiden

12 maart 2021

LEIDEN – Deze week heeft wethouder Ashley North (Mobiliteit) een ESPA Gold Award in ontvangst genomen voor de parkeergarage Garenmarkt. Met deze onderscheiding toont de parkeerbranche zijn waardering voor de hoge kwaliteit en het gebruikersgemak van de jongste parkeergarage in Leiden.

In aanwezigheid van Daniel di Tella van de brancheorganisatie VEXPAN, gaf wethouder North het Gold-Award-bordje direct een ereplaats in de parkeergarage. De parkeergarage is de vierde garage in Leiden die met goud wordt bekroond; eerder kregen parkeergarages Lammermarkt en Soestdijkkade en Ringkade bij het Kooiplein deze award. Op de openingsdag in februari vorig jaar bleek de nieuwe parkeergarage met 425 parkeerplaatsen al populair, mede vanwege de aanrijroute en de locatie in de binnenstad, de moderne architectuur en de verlichting straalt de garage een prettige sfeer uit. Daarnaast draagt de kentekenherkenning bij de slagboom en dynamische verwijsborden bij aan het gemak. Daarna brak de coronacrisis uit en daalde het aantal bezoekers aan de stad en dus ook parkeerders in de garage sterk. 

Door de plannen voor een autoluwe binnenstad en de invoering van vergunninghouderplaatsen in vrijwel de hele Leidse binnenstad, zullen meer parkeerders in de toekomst gebruikmaken van de parkeergarages in en rond het centrum. Leiden heeft met de bouw van twee ondergrondse parkeergarages alvast voorgesorteerd op de toekomst: auto’s worden buiten het zicht geparkeerd en er komt ruimte vrij voor recreatie, extra woningen en groen. Zoals het mooie groene plein dat boven op de Garenmarkt is aangelegd. Ook het ruime aantal laadplekken voor elektrische auto’s – 25 in totaal – toont dat Parkeergarage Garenmarkt klaar is voor de toekomst.

Gemeente Leiden heeft sinds januari dit jaar ook de parkeertarieven op straat verhoogd. In zone A, binnenstad, betaal je nu 3,20 euro per uur (was 2,90 euro). In zone B1 is het tarief naar 2,50 euro per uur gegaan (was 2,20). In zone B2 betaal je nu de eerste twee uur 10 cent per uur, en daarna 2,50 per uur.

Altijd op de hoogte

Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.


Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.


Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/golden-award-voor-leidse-parkeergarage-garenmarkt

Lees ook:  Vermist meisje uit Leiden weer terecht

Related Articles

Laat een reactie achter