Home » Grote schade bij Surfclub Wassenaar na uitslaande brand

Grote schade bij Surfclub Wassenaar na uitslaande brand

Door Harry Verheijen


Wassenaar

8 april 2021

WASSENAAR –  In het clubhuis van Surfclub Wassenaar heeft woensdagavond een grote uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte massaal uit om het vuur onder controle te krijgen. Bij de brand raakte niemand gewond. 

Omstreeks 21.00 uur kreeg de brandweer de melding dat er een brand was uitgebroken in het clubhuis van Surfclub Wassenaar aan de Wassenaarse Slag. Door de harde wind kon het vuur snel om zich heen grijpen. Samen met de eigenaar van het clubhuis en omstanders heeft de brandweer een aantal spullen van de surfclub in veiligheid weten te brengen. Deze stonden opgeslagen in containers op het strand. 

Door de brand raakte het clubhuis zwaar beschadigd. Niemand raakte bij de brand gewond, en rond 22.30 uur gaf de brandweer het signaal de brand onder controle te hebben. Stichting Salvage is betrokken bij de schadeafhandeling.

Meewerkstand

‘Het gaat op zich wel goed, maar we zijn wel teneergeslagen natuurlijk,’ vertelt clubvoorzitter Ivar Schutte. Het clubhuis is vorig jaar maart tijdens het begin van de coronacrisis door de leden van de club zelf gebouwd. ‘Het clubhuis is redelijk gered, maar de douches en de kleedruimte zijn volledig verloren gegaan. Veel leden zijn hun kitespullen en toebehoren kwijt.’

Volgens burgemeester Leendert de Lange leeft heel Wassenaar met de surfclub mee: ‘Als dit een vereniging in Wassenaar treft, vind ik dat je als Wassenaarse gemeenschap en gemeente echt moet kijken hoe je de club kunt ondersteunen. Wij staan als gemeente echt in de meewerkstand.’ Naast de gemeente heeft de surfclub ook steunbetuigingen en hulp aangeboden gekregen van Wassenaarse ondernemers, zo laat voorzitter Ivar Schutte weten. ‘Het is nu even uithuilen, de schouders eronder en dan morgen weer opbouwen.’

  

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.  

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.   


Luister ook naar Unity.NU.
 Bron: https://www.unity.nu/artikelen/wassenaar/grote-schade-bij-surfclub-wassenaar-na-uitslaande-brand

Lees ook:  PvdD Leiden: 'Verbeter de wereld, begin in Leiden'

Related Articles

Laat een reactie achter