Home » Halfords in Winkelhof hoeft niet op zondag open

Halfords in Winkelhof hoeft niet op zondag open

Door Harry Verheijen


Leiderdorp

Halfords in Winkelhof hoeft niet op zondag open6 juli 2021

LEIDERDORP – Halfords Leiderdorp uit winkelcentrum Winkelhof heeft op Facebook de uitspraak van de rechtbank uit Den Haag geplaatst, met betrekking tot de verplichte zondagsopenstelling vanuit verhuurder Wereldhave. 

De rechtbank oordeeltdat de huurder niet verplicht is zijn winkel op zondag open te stellen, ondanks dat verhuurder Wereldhave dit wel eiste. De rechtbank heeft achtereenvolgens geoordeeld dat Halfords niet gehouden is geopend te zijn en daarom ook niet verplicht kan worden de winkel op zondag open te stellen. De reden hiervan is dat zowel het huurcontract als het huishoudelijk reglement in casu geen grondslag kenden om deze verplichting op te leggen, omdat ten tijde van het sluiten van het huurcontract hierover geen afspraken zijn gemaakt. Ook heeft de rechtbank bepaald dat de huurder niet verplicht is boetes die waren opgelegd, omdat huurder niet geopend wilde zijn, te voldoen. 

Het vonnis geldt alleen voor Halfords, omdat de rechtbank alleen naar dit huurcontract heeft gekeken. Door de uitspraak kunnen de overige winkeliers dus niet zomaar hun deuren sluiten op zondagen. 

 Eerder liet verhuurder Wereldhave weten dat alle winkeliers op zondag open moeten, omdat de huidige consumentenmarkt daarom vraagt. Daarbij zijn concurrerende centra op zondag wel open en bestaat de kans dat de consument niet naar Winkelhof komt en wellicht ook op andere dagen naar een ander centrum gaat. Ook voor de verspreiding van de bezoekersaantallen zou de zondagsopenstelling een goede oplossing zijn.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiderdorp/halfords-in-winkelhof-hoeft-niet-op-zondag-open

Lees ook:  Leiden stap dichterbij autoluwe binnenstad met parkeergarage Naturalis

Related Articles

Laat een reactie achter