Home » Huisartsen starten met vaccineren op vaccinatielocaties GGD Hollands Midden

Huisartsen starten met vaccineren op vaccinatielocaties GGD Hollands Midden

Door Harry Verheijen


Leiden

Huisartsen starten met vaccineren op vaccinatielocaties GGD Hollands Midden

29 maart 2021

LEIDEN – Vanaf 6 april gaan Leidse huisartsen starten met vaccineren in de vaccinatielocatie van de GGD Hollands Midden, het ECC congrescentrum. De reden hiertoe is dat de wachtruimte van huisartsenpraktijken een knelpunt zijn bij het vaccineren. Om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt, moet een gevaccineerd persoon na de prik een kwartier op de vaccinatielocatie blijven. Huisartsen hebben hier op hun post vaak te weinig ruimte voor. Hierdoor kunnen er op deze posten weinig mensen achter elkaar worden gevaccineerd. 

De GGD gaat vaccineren van 08.00 uur tot 15.30 uur. De huisartsen vaccineren van 16.30 uur tot 20.30 uur. De huisartsen zijn zelf verantwoordelijk voor het vaccinatieproces en het benodigde personeel. De GGD faciliteert de locatie, beveiliging, coördinatie en schoonmaak. Naast de huisartsen in Leiden is de GGD Hollands Midden ook een samenwerking aangegaan met huisartsen in Alphen a/d Rijn, Bergambacht en Noordwijk.

Pieter Haasbeek, manager Coronabestrijding van de GGD: ‘Wij zijn blij dat we de krachten kunnen bundelen en efficiënt gebruik kunnen maken van de locaties en middelen die we in de regio hebben. Doordat lokale huisartsen de GGD-locaties in de avonduren gaan gebruiken, kunnen zij nu meer mensen achter elkaar vaccineren. Hierdoor gaat het vaccineren van inwoners uit onze regio sneller. En dat is winst voor iedereen’.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app,

gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/huisartsen-starten-met-vaccineren-op-vaccinatielocaties-ggd-hollands-midden

Lees ook:  Ketenpartnerschap voor verduurzamen woonwijken Leiden

Related Articles

Laat een reactie achter