Home » In gesprek met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

In gesprek met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

Door Harry Verheijen


Leiden

In gesprek met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer

Fotografie: Stephan Vanfleteren

5 maart 2021

LEIDEN – De Boekenweek is in verband met corona verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart worden er onder de titel ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ toch verschillende activiteiten georganiseerd om het boek te vieren. BplusC ontvangt op woensdag 10 maart schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, die vanuit Genua in gesprek gaat met journalist Theo de With van het Leidsch Dagblad. Het interview is gratis te volgen via www.BplusC.nl/boekenweek. Via chat kunnen kijkers de schrijver zelf ook een vraag stellen.

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter en schrijver. Hij beleefde zijn internationale doorbraak met La Superba (2013). Deze roman rond het thema migratie die zich afspeelt in Genua werd o.a. bekroond met de Libris Literatuurprijs. Eind 2018 verscheen zijn grote roman Grand Hotel Europa over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het boek werd bejubeld in de Nederlandse en Belgische pers en werd onmiddellijk een bestseller. Vorig jaar verscheen Quarantaine. Dagboek in tijden van besmetting, waarin Pfeijffer vanuit zijn woonplaats Genua verslag doet van de coronapandemie.

In het gesprek vraagt journalist Theo de With naar de gedachten en ervaringen van Pfeijffer, als mens en als schrijver. Hij is verbonden aan Nederland (Leiden) en Italië (Genua). Wat zijn de grootste tegenstellingen en overeenkomsten tussen beide landen? Hoe anders beleven we de lockdown? In Quarantaine zijn we getuige van een Italië dat volledig op slot zit; wat doet dat met een land en de inwoners? Wat kan Nederland daar nog van leren? En hoe ziet onze toekomst na corona eruit? Gaan we terug naar het ‘oude normaal’, bijvoorbeeld qua toerisme, of slaan we nieuwe wegen in?

Kortom, voor eenieder die Ilja Leonard Pfeijffer en zijn boeken een warm hart toedraagt, is dit online interview bij BplusC een mooie kans hem beter te leren kennen. Via de chat is het mogelijk om vragen te stellen. 

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Luister ook naar Unity.NU.Source link

Lees ook:  Carillon speelt Hopelessly Devoted to You

Related Articles

Laat een reactie achter