Home » Informatiezuilen bij historische plekken in Oegstgeest

Informatiezuilen bij historische plekken in Oegstgeest

Door Harry Verheijen


Oegstgeest

Informatiezuilen bij historische plekken in Oegstgeest

Fotografie: Oude Raadhuis / Google Maps Streetview

19 maart 2021

OEGSTGEEST – Oegstgeest krijgt tien informatiezuilen die informatie bieden over plekken die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van het dorp. De zuilen worden door de gemeente op initiatief van Historische Vereniging Oegstgeest geplaatst. De zuilen worden geplaatst bij zichtbare gebouwen zoals het Oude Raadhuis, maar ook bij verdwenen gebouwen, bijvoorbeeld het witte paleisje in het bos van Wijckerslooth. 

Alle zuilen zijn voorzien van oude foto’s, een heldere uitleg en een QR-code waardoor mensen meer informatie over de desbetreffende plaats kan vinden via hun mobiele telefoons. Aanstaande vrijdag 19 maart wordt de zuil in Park Landskroon officieel onthuld door wethouder Matthijs Huizing en Rob Sturm (voorzitter van de Historisch Vereniging Oegstgeest). Daarmee zijn vanaf die dag officieel alle zuilen in Oegstgeest te vinden. Op de website van de Historische Vereniging Oegstgeest is aangegeven waar de zuilen staan. 

Wethouder Matthijs Huizing is blij met de plaatsing van de zuilen: ‘Wij zijn blij met dit initiatief van de Historische Vereniging Oegstgeest. Door deze informatiezuilen raken onze inwoners en bezoekers bekend met de geschiedenis van die plek. Het is leuk en leerzaam maar ook nuttig om wat meer te weten van de geschiedenis van het dorp waar je opgroeit, woont of werkt.’

Altijd op de hoogte 
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store. 

Het nieuws elke dag om 19.00 uur in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.  


Luister ook naar Unity.NU.
 Bron: https://www.unity.nu/artikelen/oegstgeest/informatiezuilen-bij-historische-plekken-in-oegstgeest

Lees ook:  OPOO fusie met Panta Rhei van de baan

Related Articles

Laat een reactie achter