Home » Japanse kunstenaar Sachi Miyachi presenteert werk in Leidse binnenstad

Japanse kunstenaar Sachi Miyachi presenteert werk in Leidse binnenstad

Door Harry Verheijen


Leiden

Japanse kunstenaar Sachi Miyachi presenteert werk in Leidse binnenstad

Fotografie: Leon Perlot

7 april 2021

LEIDEN – Sinds dinsdagmorgen is het kunstwerk ‘The Hut Next to the Guard’s House’ van de Japanse kunstenaar Sachi Miyachi te bewonderen. Het kunstwerk is te zien op het Gerecht, in de binnenstad van Leiden. Naar verwachting blijft het werk vijf maanden staan.

The Hut Next to the Guard’s House is een houten constructie, die lijkt op een hut met herkenbare Japanse elementen. In het kunstwerk is de raamstructuur van het vroegere gerechtsgebouw te herkennen. ‘Ramen zijn natuurlijk tweedimensionale objecten. Ik probeerde ze als het ware te kristalliseren door er acht achter elkaar te zetten en tot een driedimensionaal object te maken. Dat was het beginpunt’, aldus Miyachi. Met het kunstwerk wil Miyachi het hier en nu verbinden aan de geschiedenis van het Gerecht. Dit plein bestaat al sinds de middeleeuwen en is eeuwenlang de locatie geweest voor executies. Het kunstwerk is gemaakt in opdracht van het Lucas van Leyden Fonds.

Sachi Miyachi (1978) werd geboren in Japan en woont en werkt in Amsterdam. Kenmerkend aan haar kunst is het contact tussen het kunstwerk en de plek waar het kunstwerk gebouwd is. Miyachi exposeerde eerder al op veel plekken in binnen-en buitenland.

Altijd op de hoogte
Volg het nieuws uit de Leidse regio via onze app, gratis te downloaden via Google Play en de App Store.
Volg ons ook via InstagramFacebook en Twitter.

Luister ook naar Unity.NU.

Bron: https://www.unity.nu/artikelen/leiden/japanse-kunstenaar-sachi-miyachi-presenteert-werk-in-leidse-binnenstad

Lees ook:  Balkonbrand aan Starrenburglaan in Wassenaar

Related Articles

Laat een reactie achter