Home » Kinderen één dag de baas tijdens JINC Baas van Morgen

Kinderen één dag de baas tijdens JINC Baas van Morgen

Door Harry Verheijen


Regio 070

Kinderen één dag de baas tijdens JINC Baas van Morgen

Fotografie: Archief

8 juni 2021

REGIO – Ruim 550 kinderen en jongeren van de basisschool en het vmbo nemen op 10 juni het stokje over van ongeveer 450 CEO’S, directeuren en politici. Samen met hun ‘vervanger’ gaan ze aan de slag om meer gelijke kansen op de werkvloer te creëren. Onder meer Mona Keijzer (staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat), Nicole Stolk (directeur De Nederlandsche Bank) en het voltallige college van B&W van Zaanstad doen mee.

Non-profitorganisatie JINC verbindt het thema aan haar bekendste project ‘JINC Baas van Morgen’ omdat ze samen met jongeren én het bedrijfsleven (verder) na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. ‘Afkomst, geslacht, geaardheid, gezondheid of religie zouden geen invloed mogen hebben op iemands kansen op de arbeidsmarkt’, zegt directeur Daniël Roos. ‘Iedereen is het daar over eens, maar de praktijk is weerbarstig.’ Daarom gaan de ruim 550 jonge bazen aan de slag met diverse concrete onderwerpen. Zoals: hoe zorg je ervoor dat iedereen die meedoet aan een wervingsproces gelijke kansen heeft, hoe zorgt een werkgever ervoor dat iedereen op de werkvloer zichzelf kan zijn?

Ook dit jaar doen er in de regio weer veel bedrijven en instellingen mee aan JINC Baas van Morgen. Het gaat om Mariël Middendorp (Hoogheemraadschap van Rijnland), Matthias Snoei (SWIS – Digitaal bureau), Marius Hovius (Rabobank Leiden-Katwijk), Barbara ter Kuile (Buik & Van der Horst), Annemarie Hoogeveen (Arriva West-Nederland), Henk Gerla (Zorg en Zekerheid), Edwin Kalbfleisch (Topaz), Bert van Haarlem (LUMC (IT & DI)) en Tanja Ineke (Libertas Leiden).Bron: https://www.unity.nu/artikelen/regio070/kinderen-%C3%A9%C3%A9n-dag-de-baas-tijdens-jinc-baas-van-morgen

Lees ook:  Zoeterwoude organiseert evenement over vitaal ouder worden

Related Articles

Laat een reactie achter